• 25
    maçtan anca 5 dakika önce yayına giren ve maç başlayana kadar da hakemlerin, futbolcuların yüzlerini göstermekten başka bir bok yapmayan orospu çocuğu bir televizyon kanalı yüzünden doğru dürüst izleyemediğimiz koreografidir.
    fotoğraftır, videodur elinde koreografiye dair görüntü olanlar bizimle de paylaşırlarsa sevinirim.

    ekleme-1: sağa sola bakınıp ben de buldum bir şeyler. buyrun:

    https://twitter.com/...623872/photo/1/large

    https://twitter.com/...480128/photo/1/large

    https://www.youtube.com/...ture=player_embedded

    ekleme-2: tam bir görsel şov, cidden ayrı bir heyecan sebebi. epey de uğraştırıyor. kuzenimden biliyorum; o kadar hesap kitap yap karton kes, karton hazırla, kartonları tek tek koltuklara yerleştir, pankart ve koreografi figürünü boya, halat bağla, halat as vs. cidden çok yorucu ve meşakkatli bir iş. günlerce stada gidilip her gidişte saatlerce çalışılıyor bu tür koreografiler için. üstelik bunun için uğraşanların hepsi gönüllü insanlar. hani eleştirmeye gelince "amaan bu ne yeaa siktirin gidin" tepkisini vermeyi biliriz ama çoğu insana böyle böyle bir çalışma var gel gidip yardım edelim desen, "ya abi gelirdim de işim var, annem izin vermez, ders çalışıcam, pompa yapıcam" ya da "lan oğlum enayi misin kim uğraşıcak şimdi onunla" gibi tepki ve bahanelerle karşılaşırız. o yüzden emeği geçen herkesin tek tek ellerine sağlık.

    yine de dürüst olmak gerekirse şahsen daha güzel bir şey beklerdim. bir kere şaha kalkmış atın üstündeki kumandandan başka bir şey belli olmuyor arka planda. kale ve surlar yapılmış sanırım ama oldukça belirsiz. hani bir de verdiğin mesaj daha global, daha etkileyici olmalı ki elin avrupalısı da anlayabilsin. biz bile pek anlayamadık sonuçta. o kadar emeğe daha çok anlaşılır ve daha güzel bir şeyler yapılabilirdi, emeklerinin karşılığını alamamışlar sanki, yemin ederim en çok üzüldüğüm nokta da bu.

    yalnız en can alıcı nokta güney tribününde yapılan, "re-conquest of europe" yani "avrupa'nın yeniden fethi" pankartının açıldığı "mavi-sarı" koreografiydi bana göre. koskoca tribüne ezeli rakibimizin renklerini andıran "sarı-mavi" koreografi yapmak nasıl bir aynştaynlıktır çözemedim. üstelik ne yapılmak istendiği de belli değildi. avrupa haritası gibi bir şeydi sanırım ama neredeyse hiç anlaşılmıyordu. anlaşılmamasını geçtim, en büyük fiyasko dediğim gibi koskoca tribünü ezeli rakibimizin renklerini andıran "sarı-mavi" yapmaktı. keşke koreografinin o kısmı hiç olmasaydı, hiç yapılmasaydı. bana göre güney tribünü için yazık olmuş o kadar emeğe.

    her şeye rağmen tekrar ediyorum; özel vaktinden, sevgilisinden, okulundan, işinden gücünden fedakarlık edip bu kadar uğraş veren herkesin tekrardan ellerine sağlık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın