resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 1052
    dört yıldır fenerbahçe futbol şubesinin başında olan futbol adamı*. biri futbol direktörü ve üçü teknik direktör olmak üzere bu 4 yılda fenerbahçe'ye 120 milyon euroluk transfer yaptırmış. gelen isimlerin çokluğuna, harcanan paranın miktarına bakınca ayküt'ün her sene başı sil baştan takım kurmaya çalıştığı görülüyor. fakat aykut dört sene gibi bir süre ve 30 küsür transferden sonra bile fenerbahçe'ye bir sistem, bir şablon katamamıştır. zaten bu rakamlara bakanlar ayküt'ün plansız, programsız ve amaçsız bir teknik direktör olduğunu anlar.

    aykut her sene "aklımda çok süper bir sistem var lan" havasıyla sezonu açar, alex'le falan kapışır. ilk önce alex'i oynatmaz sonra ilk maçta eline küsküyü alır tıpış tıpış alex'li sisteme geri döner. ama hep "aklımdaki sistem çok süper lan" ayaklarını bırakmaz. sinsi açıklamalarla gündem değiştirir, oluşturur. her kötü sonuçta hedef saptırmak için hakemlere sallar. rakiplerin maçlarındaki kararlara laf eder. yani tam bir fenerbahçe çocuğudur. aziz yıldırım'ın has adamıdır. fenerbahçe'deki 4 yılında yaptığı icraatlar şöyle:

    sene 1- daum'un kuyusunu kazmak. td'yi göndermek için futbolcular ve teknik direktörün arasına nifak tohumu ekmek.
    sene 2- sezonun ilk yarısında liderden 9 puan geride, bok gibi futbol oynayan bir takım. ikinci yarıda 14 maçta şike yapılarak kazanılmış bir şampiyonluk.
    sene 3- futbol adına koca bir hiç. ligi liderden 9 puan geride bitirmiş. federasyon ve hakemlerin itelemesiyle yakaladığı şampiyonluk şansını tepmiş aciz bir takım.
    sene 4- transfere harcanmış 35 milyon euro. dolgun bonservisli 7 transfer. "aklımdaki sistemi alex bozuyor abi" ile geçen günler. sonuç: 11 resmi maçta 3 galibiyet. kaybedilenler: süper kupa finali, şampiyonlar ligine katılım hakkı. galibiyetle bitirilen maçlar: vaslui, mersin, antep. azıcık dişli rakibe karşı tamamen dökülen "sistem takımı".

    ne yazık ki bir güzel hikayenin sonuna geldik/geliyoruz. şike sürecinde takındığı "vallah haberim yok" ayaklarına inanmadığım bu futbol dahisinin fenerbahçe'deki son günlerini yaşıyoruz. bir mucize olurda önündeki zor fikstürü atlatırsa takımda bir süre daha kalır fakat futbolcular dahil tüm camia aykut'u silmiş durumda. eh 7 günde takımı taktik ve kondisyon açısından ileri taşıyamayacağına, kırdığı kalpleri kazanamayacağına göre o maçların sonuçlarını da az çok tahmin edebiliyor insan. son söz olarak kendisine fenerbahçe'ye yaşattığı inanılmaz 4 yıl için teşekkür ediyorum. kendine iyi bak aykut panpa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın