resim
Ümit Özat
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 142
    http://video.haberturk.com/...-mi-tartismasi/67148

    hastalığımız yine hortlamış bulunmaktadır. hayırlı olsun. olay ümit "özat karşıtları - ümit özat savunucuları" cephelerinde tartışılıyor. keskin sınırlarla ayrılmış iki cephe ve cephesini haksız çıkartmamak isteyen savunucular.

    "futbol erkek oyunudur." yanlış bir önermedir. "futbol erkeklerin yapısal özelliklerine, kadınlara göre çok daha uygun bir spordur." doğru bir önermedir.
    "kadınlar futboldan anlamaz." yanlış bir önermedir, "çoğu kadın futboldan anlamaz." doğru bir önermedir.
    "bir kadınla futbol konuşulmaz." yanlış bir önermedir, "hayatında futbol oynamamış, futbol eğitimi almamış, futbolun içinde olmamış biriyle futbol konuşulmaz." doğru bir önermedir.

    "kadınlar da erkekler kadar futboldan anlar." yanlış bir önermedir. "bir kadının bir erkekten daha iyi futbol bilme olasılığı vardır, dolayısıyla futboldan anlamak cinsiyete göre genellenemez." doğru önermedir. bununla birlikte "toplumdan rastgele seçilen bir kadının futboldan anlama ihtimali, rastgele seçilen bir erkeğinkine göre çok daha düşüktür." doğru bir önermedir.

    şu videoyu izlediğim kadarıyla, tahmin ediyorum ki ümit özat, rastgele bir seyircinin teknik ve taktikten bağımsızca aykut kocaman'ın saha kenarındaki duruşu üzerinden yaptığı eleştiriyi bir televizyon programında değerlendirmeyi saçma bulmuş. bence bu konuda haklıdır. bu görüşe saygı duyulup yer verilebilir ama, ne olursa olsun bu fikri orada tartışmak bir teknik direktörü küçük düşürmek olur. o zaman adamların giydiği ayakkabı, saç stili falan da eleştirilsin. sana ne ablacım, adam ister zıplar, ister somurtur. ha diyorsan ki ben bu işin kitabını okudum, alex'i stoper oynatsın, gel otur anlat, biz de dinleyelim. ama nolur saçmalamayın, yoksa bu tv programları zaten saçmalatmaya meyilli.

    futbol bilgisi çok sınırlı olan ve sadece izlemekten ileri gelen fikirleri olan bir kadını ümit özat'ın yanına koyup "hadi tartışın mantıklı uslu, bakın kadın erkek eşitiz, hem de ne biçim!" diyerek bir mesaj verme çabasını çok saçma buluyorum. ümit özat'tan çok hazetmem ama futbol konuşulacaksa, tv programları futboldan gerçekten anlayan bir kadını koysun, ne insanlar cinsiyet kavgasına girsin, ne de izleyiciler saçma sapan dialogları izlesin.

    not: tecrübelerime dayanarak; futbolu bilmeyenle tartışmak da oynamak da dünyanın en zevksiz, saçma işlerinden biridir. düşman başına!
App Store'dan indirin Google Play'den alın