resim
Ümit Özat
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 135
    düşüncelerini ifade etme konusunda çok başarısız, ek olarak hatalı düşüncelere sahip eski futbolcu kişisi.

    kadınlar oransal olarak futbolla erkekler kadar ilgilenmezler, anlamazlar demiyorum ilgilenmezler, toplumsal bir gerçek bu. zaten ilgi alanları olmayan bir konuda belli bir zümreye ithamda bulunmak adil değildir. ilgi alanı değilse zaten anlamaz yani bunda garip bir şey yok. erkekler de oransal olarak mutfak işleriyle kadınlar kadar fazla ilgilenmezler, haliyle bu ilgilenmeyen erkekler de bu işlerden anlamazlar, ilgilenen kesim ise zaten anlar, görüş belirtecek seviyededir.

    futbol ile ilgilenen kadınlar da bu bağlamda otomatikman futboldan anlarlar çünkü bunu ölçecek bir metrik sistem veya yönetmelik yoktur. fikirler görecelidir, birine göre anlar diğerine göre anlamaz ama bir kişi bir işle bir şekilde ilgileniyorsa muhakkak bir şekilde o işten anlar. burada da saygı ve hoşgörü devreye girmelidir. kişilerin üst kimliklerine atıfta bulunmadan sadece düşünceleri yerden yere de vurulabilir, onaylanabilir de... mesele konuyu mahalle kavgası eşiğine çekmemek.

    hassas bir konu bu, hart hurt dile getirilecek bir şey değil. elbette bu memlekette düşünce özgürlüğü var ama bazı konular terbiye ve toplumsal huzur gereği bu derece kaba ve ayrımcı bir şekilde dile getirilmez, dile getirilmemeli, çünkü görüldüğü üzere kimseye fayda sağlamadı, ümit özat kendi kendine erkeklik tasladı, ayıplayan ayıpladı, beğenen "koçum" dediğiyle kaldı, sonuç olarak gereksiz bir gerginliğe sebep oldu kendisi.

    simge fıstıkoğlu kişisine hem de canlı yayında, bir sürü insanın izlediği bir ortamda içten içe huzursuz olsa da daha babacan, olgun ve efendi davranabilirdi, kıraathane hödüğü gibi davranmayı ağalık taslamayı tercih etti, tercihinden ötürü yanlış yaptı, düşüncelerinden ötürü değil.

    ben de bazı kadın taraftarlara uyuz oluyorum, futboldan anlamadıklarını düşünüyorum, dövesim, sövesim geliyor ama bunda sıkıntı yok çünkü kadın oldukları için değil, görüşlerine karşı gelişen subjektif tepkim bu, beni bağlar, çünkü benzer duyguları erkek taraftarlara da duyuyorum duruma göre. yani cinsiyetle ilgisi yok bu düşüncelerin.

    elbette uzun yıllar futbol oynamış olmak kişiye bu oyuna dair farklı bir perspektif katar ama her işi sadece geçmişte yapmış olanlar yorumlamalı gibi hastalıklı bir histeriye kapılırsak işin içinden çıkılmaz, memlekette ne siyaset, ne bilim, ne de spor konuşulur...

    "kadınlar futboldan anlamazlar"

    ne kadar talihsiz bir cümle, hem doğru hem de yanlış... kullanan kişinin ne şekilde kullandığına göre doğruluğu ya da yanlışlığı kendini hemen belli eder zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın