resim
Ümit Özat
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 118
    kadınların, spor programlarında cinsel obje olarak bulundurulması zihniyetine karşı tokat gibi çıkış yapmıştır.
    kendisini sevdiğim söylenemez, ama hakkını yedirtmem. futbol konusunda bilgi sahibi olmayan, vatoz balığı gibi etrafındaki köpek balığı misali bilgili yorumcuların söylediklerinden 2-3 yılda edindiği sığ futbol bilgisiyle programlara çıkan bir kadını tabi ki muhatap alamaz. çıkışı sonuna kadar haklıdır.

    bu ülkede 10000'de 1 oranında futboldan anlayan, futbola aşık ve düzenli takip eden kadın vardır, onların istisnalığını bir kenara bırakırsak genel olarak kadınlar futboldan anlamaz. bir yarışma programında "you will never walk alone" hangi takımın sloganıdır diye bir soru çıktığında annemin benden önce liverpool demişliği vardır, hayatımda o kadar dumur olduğumu bir daha xabi alonso'yu tanıdığında yaşadığımı hatırlıyorum. futbolu çok nadiren takip etse de ilgisiz de değildir. ama gel gelelim güncel tartışmalara girecek durumda pek değildir. genel olarak kadınlarımızın futbol bilgisi bu kadarken, ümit özat'ın sözünün özüne itiraz eden çarpılır.

    1 karış etekle ekrana çıkarılan kadın, açıkça bir reyting kaygısının kurbanıdır. bu, çokça yapıldı, hala daha yapılıyor. yani futbol bilgisi, kağıtta okuduğunu ezberleyip yapmacık bir konuşmayla haberleri yorumlamak olan ligtv sunucusu kadınlar için kimse "futboldan anlıyor" demesin. bu sektörde futbol bilgisine saygı duyacağım bir banu yelkovan bir de pınar argun vardır. onun haricinde simge fıstıkoğlu'ndan burcu esmersoy'a, hiçbirini futbolda yorum yapacak kapasitede insan olarak görmediğim için üümit özat haklıdır.

    futbol için sahtekarlıktır böyle kadınların sözde yorumcu olarak tutulması. yani bir telegol ya da muadili programlar kadar samimi bir futbol programı hiçbir zaman olamayacak o tarz programlar.

    ayrıca simge fıstıkoğlu kendisine hiçbir türlü cevap da verememiştir. nagehan alçı ayarında karşılıklar vermeye, adamın lafını bölmeye çalışmıştır. ayrıca "ben siz olarak hitap ediyorum" diye de bir sahte tavır takınmış, onu geçeceksin simge hanım, çoğul şahıs kullanıp tahrik etmekle efendilik olmuyor. ümit özat gittikten sonra "yer açıldı, kayın" diyerek de amacının tahrik ve kavga olduğunu net olarak belli ettin. habertürk ile ilgilenmemem konusunda ne kadar haklı olduğumu gösterdin.

    ayrıca ümit özat'ı da savundurdun ya bana, gerçekten futboldan anlamıyormuşsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın