• 767
    her ne kadar 24 eylül 2012 fenerbahçe trabzonspor maçında iyi bir performans göstermiş olsalar da eksikleri çok fazla.

    zokora'nın önünde yasin-sapara-alanzinho-olcan ile çok hareketli bir 4'lüsü varsa da bu sadece hücumda avantaj sağlıyor. savunmada bu oyuncular sık sık pozisyon kaybediyorlar, geriye takibe gelmiyorlar. hücumdaki avantaj da hem bitirici forvet eksikliğinden hem de bu oyuncuların göbekten delmek yerine topu veya kendilerini kanada atarak daha dar açılardan gol ve asist yaratmaya çalışmaları nedeniyle bir türlü skora yansımıyor.

    halil altıntop ve henrique kağıt üstünde golcü ama gol pozisyonuna girmeden maçı bitiriyorlar, çünkü santrforluk yapmak yerine forvet gibi oynamaya çalışıyorlar, ki ne kadar iyi forvet oldukları da tartışılır. bu da onları kaleden uzakta tutuyor, çoğu zaman rakip sahaya iyi yerleşen trabzonspor'da ceza sahası içinde gelen topa dokunacak, stoperleri sağa sola çekecek bir oyuncu gerekli.

    kısacası trabzonspor türkiye'de her takımla başabaş oynuyor gibi görünebilecek kapasitede ancak bunu skora yansıtamıyor. çözümler ise şuradan geçiyor:

    - marc janko: ne olursa olsun bu adamı oynatmak zorundalar. gol atma alışkanlığı olan bir oyuncu trabzonspor'un en büyük eksiği şu anda: (bkz: burak yılmaz). janko da trabzonspor'un açık ara elindeki en iyi santrfor bana kalırsa, özellikle fizik kuvvet olarak tüm rakip stoperleri zorlayacak kapasitesi var.

    - duran toplar ve sol bamba: bamba yanlış anlaşılmasın öküz gibi adam. kafasına topu atacak biri lazım, muhtemelen soner aydoğdu.

    bu şartlarda trabzonspor'un ilk 3'e girmesi mümkün görünmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın