• 2423
    19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçi malesef bir gerçeği yüzümüze de vurmuş oldu.

    geneli tembellerden oluşan bir sinifta nadir olarak bulunan akilli öğrencilerdensiniz diyelim. yapilan bir sinava az ya çok çalişsaniz da hep ilk ikiye üçe girmeniz garanti. rahatiniz yerinde bir bakima. fakat genel çapta bir sinav yapildiğinda sonucunuz pek de sinif dereceniz kadar parlak olmayabiliyor. çünkü sinifta rekabet sinirli. koşullar uygun değil.

    bizimde durumumuz buna benzer aslinda. hakikaten çok boktan bir ligimiz var. "acaba bu hafta ne sonuç almiş" diye merak edeceğiniz takim sayisi, bir elin parmak sayisindan daha az. hal böyle olunca rekabet bir yere kadar oluyor. seni zorlayacak etmen sayisi çok az. e bir de adamlara bak. tottenham gibi bir takim şampiyonlar ligine gittiğinde bayram kutlamalari yapiyor. adamlar bizim ligde oynasalar neler olur sen düşün. rekabet o kadar üst doruklarda ki adamlar sürekli diken üstünde. bu durum da kendilerini geliştirmek zorunda birakiyor. istikrar böyle gelişiyor işte.

    bizde bu kadar rekabet ortami olmadiği için ancak çok iyi bir jenerasyon geldiğinde başari yakalayabiliyoruz. halbuki bizde de bu kadar çekişme olsa o jenerasyonun gelmesini değil nasil yaratilacağini çözmüş olacağiz. hal böyleyken başari sayimiz malesef sinirli sayida oluyor.

    yani avrupa'da istikrarli olarak başari istiyorsak, malesef bunun koşulu sadece bizden değil, ligimizin de kendini geliştirmesinden geçiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın