• 1
    abd'li basketbolcu. j.r. smith 1985 doğumludur. denver nuggets takımında oynamaktadır.
    shooting guard pozisyonunda oynar. 2004 nba draftı'nda new orleans hornets tarafından 18. sırada seçilmişti. 2 sezon hornets'de oynadıktan sonra 2006 haziranında denver'a takas olmuştur.
    özellikle hücum anlamında oldukça etkili bir oyuncu fakat bi o kadar da problemli karaktere sahip. george karl'ın bile kabullendiği bi kontrolsüzlüğü var. en organize hücumda bile üçlük çizgisinin 2 metre gerisinden şuta kalkabiliyor. gününde olduğu zaman çok etkili performanslar da gösterebiliyor. örnek vermek gerekirse, 13 nisan 2009'da sacramento kings'e 11 üçlük attı. bu sayıya bench'den gelip ulaşan tek kişi. kısacası hücum yönü üst düzeyde, patlayıcı ve her geçen gün gelişiyor. oldukça atletik bir oyuncu. maç içinde çılgın smaçlar vurduğunu gördük birçok kez. 2 kez smaç yarışmasına katıldı fakat ikisini de kazanamadı. ilk katıldığında sırtından geçirerek yaptığı smaç, gördüğüm en yaratıcı smaçlardan biriydi.
    zaaflarının başında ise savunma geliyor. belki inatlaştığında, hırslı olduğu için birebirde iyi savunabilir fakat umursamazlığı göz önüne alındığında kesinlikle iyi bir takım oyuncusu profili çizmiyor. ayrıca oldukça istikrarsız.
    nba'de 5 sezonu geride bıraktı ve kariyer istatistikleri şu şekilde; 22.9 dakika, 11.9 sayı, 2.4 ribaunt, 1.9 asist, 0.8 top çalma, 1.46 top kaybı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın