• 231
    eveeet. buyuk bekleyis sona eriyor. alti senelik hasreti manchester maci ile sonlandiriyoruz.

    gelelim mac analizine. manchester, buyuk ingiliz takimlari icerisinde istikrar ve oyun sistemi olarak en oturmus takim bana gore. bizi ciddiye alirlarsa o zaman bizim icin cok daha zor gececektir mac ama biz de ciddiye alirsak takimimizin potansiyeliyle neler yapabilecegini biliyoruz.

    bana kalirsa maca her zamanki defans dortlusu ve orta saha orta ikilisi sabit olmak uzere solda amrabat, selcuk ve melonun yaninda hamit, sag kanatta umut ve forvette burak tertibiyle cikmaliyiz. tepki gostermeyin oyle hemen, umut'u kanat oynatmak benim de son yapacagim seydir ancak top rakipteyken umut'un hem ileride pres yapmasi hem de sag kanadi kapatmasi, ote yandan da hamit'in selcuk ve melo'yla ortayi uclemesi defansif direncimizi artiracaktir. top bize gectigi vakit umut stoperleri oyalayarak burak'a pozisyon yaratabilir. ote yandan selcuk gibi bir maestro acik oynayacak manchester defansinin arasina burak gibi su misali catlaktan sizan 1 oyuncuyu kolaylikla kacirabilecek bir beyne sahip. umut'un da gol atilacak yerde bitmesi ozelligiyle cok onemli bir oyuncu oldugunu da hatirlamak gerek. bu dizilisle sahaya cikarsak melo'nun gorece daha zayif olan sol kanadimiza daha yakin oynamasi, oradaki yardimlasmaya katkida bulunmasi demek ki hakan balta'nin nani onundeki zayifligini amrabat ile birlikte ortbas edebilirler. semih de uluslararasi maclarda oynayarak tecrubesini artirdi fakat dikkatini korumasi, hamle hatasi yapmamasi lazim. lehimize giden bir skor olursa, 65-70 gibi bi dakikada aydin yilmaz da kontra silahi olarak oyuna girebilir.
    umut'u kanatta dusunmemle ilgili son bir sey daha soyleyeyim, fenerbahce'ye karsi oynadigimiz bir kupa macinda tek on libero, forvet arkasi lincoln ve cift forvet.oynamistik. bu tarz buyuk maclarda tek on libero hep risklidir, ama umit karan ayni zamanda orta sahaya surekli yardima gelerek bizi bir kisi fazla oynatmisti. umut'ta da yararlanilmasini istedigim ozellik bu.
    skor olarak tahminde bulunamam ama guzel bir mac bizi bekliyor. ha bi de yazmayi unutmusum, hamit'in ligdeki formsuzlugundan ben de yakiniyorum ama bu mac cok faydali olacak gibi bir his var icimde.

    bi arkadasa soyledim bana yer ayarlayin diye, daha haber gelmedi ama bi aksilik olmazsa maci nevizade aslanim'da izliyor olacagim.

    hadi bakalim, onumuzdeki 21 bucuk saati de atlatip hayirlisiyla macimiza baslayalim, kendi oyunumuzu oynayalim, en onemlisi de inanalim. inanc kadar guclu bir kuvvet yok dunyada.

    (bkz: allah yardimciniz olsun!)
App Store'dan indirin Google Play'den alın