• 10
    sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. olmamıştır!!!

    şimdi burada alex kim yeaa edebiyatına girmem. girenle de futbol falan tartışmam. galatasaray forması giyse baş tacı edilecek adama sadece çubuklu giyiyo diye kötü futbolcu demem. (küfür ederim ama)

    alex iyi topçudur. hatta türkiye skalasına göre çok iyi topçudur.

    efsane midir peki? bence değil. ama bu yakadan bakınca öyle görüyor da olabilirim. sonuçta karşı yakanın tarihinde en fazla oynamış/gol atmış yabancı futbolcudur vs. yalnız efsane dediğin adamın da senelerce formanı giyen vasat üstü futbolcundan farkı olması lazım sanki. alex fenerbahçe kariyerinde biri şaibeli üç lig şampiyonluğu, bir türkiye kupası birde cl'de çeyrek final görmüş hepsi bu. özetle iyi futbolcudur ama senin tarihine kattıkları çok sınırlıdır. hatta nerdeyse kattığı birşey yoktur. bu yüzden de benim gözümde efsane falan değildir. heykelini dikeceğin adamın bir farkı olmalı. dediğim gibi alex'i küçümsemiyorum ama heykelini dikmeye kalkarsan tarihinde onun gibi onlarca adam bulursun.

    birde resimlerden anladığım kadarıyla lefter'in yanı başında bu heykel. sen türk futbolundaki en önemli birkaç adamın arasında yer alan, tarihindeki en büyük efsanenin yanına alex'i koyarsan olmaz. hemde hiç olmaz. lefter'in yanında alex kel alaka.

    neyse alan, veren memnunsa bize çokta söz düşmez.

    benim efsanelerim metin oktay, hagi, prekazi, bülent korkmaz'dır. berlin panteri'dir. kral hakan şükür'dür. onlarınki de alex olsun. bir farkımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın