• 37
    hakan balta'nın hafif sakatlıgı neticesinde manchester macı için eger riske edilmeyip oynatılmazsa ve 2 kaptanımızdan sabri sarıoglu'nun bu macın 18 kişilik kadrosuna alınmadıgı, ujfalusi'nin ise sakatlıgı neticesinde oynamayacagı düşünülürse sahaya kimin kaptan olarak cıkacagı merak konusu olan mactır. benim fikrim umarım selcuk inan olur ama süpriz bir seçim ile elmander de olursa hiç üzülmem aksine cok da sevinirim.

    maça gelecek olursak, herkesin de bildigi gibi antalyaspor bu ligde sadece bize oynuyor. gecen sene oynadıgımız 7. hafta mücadelesinde, ilk antalyaspor maçında, antalyaspor'un kacırdıgı son dakika golünü muslera son anda cıkarmıstı ve mac 0-0 bitmişti ama o sutun gol olmaması ile mehmet özdilek adeta cıldırmıstı. o topun gol olmasını o kadar cok istiyordu ki anlatılmaz. abilerine '' bakın ama galatasaray'ı nasıl yendim '' demek için büyük fırsat idi fakat muslera gibi panter bir kaleciye gol atmak o kadar kolay değil tabiki sayın kedi sevenler. herkesin bildigi gibi antalyaspor football manager dili ile anlatırsam '' defence line '' çubugu sonuna kadar geriye çekilmiş ve tüm maç boyunca altdaki kontra atak butonu acık bir sekilde gol aramada calısan bir takım. sürekli sert oynayan ve rakibini öyle yıldırmaya calısan bir takım. garip bir sekilde ligin ilk yarılarında * çok iyi bir performans sergiliyorlar . hatırlayanların bilecegi üzere gecen sene ligin ilk yarısında ligi ilk 5te bitirmişlerdi. bunun sebebi sanırsam mehmet özdilek gibi abimizin fazla gaz ile takımı bir yere kadar getirmesi oluyor ama daha sonra işin içine kondisyon-taktik-teknik girince takım çöküyor ve ligin ikinci yarılarında takım tamamen dagılıyor ve gecen sene oldugu gibi küme düşme hattına dogru gidiyor.

    maçın ilginç noktası ise gecen sene bizi deyim yerindeyse *** çileden çıkartan hakemyunus yıldırım'ın bu maça tekrar verilmesi. demek ki gecen seneki performanstan memnun kalmıs olmalı ki federasyon , bir kez daha tekrarlanmasını istiyor. sorun değil yeri gelince ikisini de yenmesini biliriz.

    tekrar taktiklere dönecek olursak bu maçı sadece antalyaspor maçı olarak değerlendirmek de oldukca yanlıs olur çünkü hepimiz de biliyoruz ki ligdeki '' nasılsa yeneriz biz '' düşüncesi ve '' bu macı bırak da hafta içi manu maçı var aga '' zihniyetim(iz) ile bu maç oldukca zor gececektir. şimdi siz diyebilirsiniz ki fatih terimin oldugu yerde rehavet bla bla... ama öyle değil işte, bunu bu sene beşiktaş macında da gördük en son bursa macında da, rehavet oluyor bu takımda ve buna el atılması gerekiyor ve ayrıca bu macta yorulmamamız da gerekiyor ki hafta içi, dedigim gibi yıllardır bekledigimiz lige suan dünyanın en büyük 3. klubü kabul edilen takımla maçla dönüş yapacagız ve belkide avrupaya biz burdayız ve geri döndük diyecegiz. ben sanmıyorum ki galatasarayımız ilk yarı son gücü ile saldırsın . beklentim şu yönde: ilk yarı ileride zorlar ve kontra atak yememeye çalısırız ve eger golu bulamazsak 2. yarı saldırmaya baslar ve işler ters giderse son 20 dakika tüm gücümüzü kullanmak zorunda kalırız. ama bunlara gerek kalacagını sanmıyorum ve ilk 30 dakikada bulacagımız bir gol ile maçın geri kalanının sıkıcı gececegini düşünüyorum. ilk 11 olarak katı defansı acabilecek bir amrabat düşünüyorum fakat biliyorum ki bunun yerine aydın yılmaz 11de baslayacak. umarım güzel , sakatlıklardan uzak ve sinirlerimize hakim oldugumuz bir maç ve 3 puan alırız.

    (bkz: önce antalya sonra avrupa geliyoruz)
App Store'dan indirin Google Play'den alın