• 17
    bu karşılaştırmanın cevabı biraz da futbola ve futbolcuya nasıl baktığınıza bağlı sanki. bu iki isim de zaten aşmış ve ne yazık ki senin benim gibi sıradan insan değiller. bazı insanlar aynen dendiği gibi "allah'ın boş bir anına denk gelmiştir", çok güzel çok yakışıklı yaratılırlar. bu iki isim de aynı bu şekilde boş vakte gelmiş ve sihirli bir güçle, bir şeyle dokunulmuş insanlardır. biz ne yaparsak yapalım asla bu iki aşmış gibi olamayız. yetenek başka bir şeydir, allah vergisi başka şey.

    uzatmadan kıyaslamaya geçeyim, oldum olası bir futbol takımının merkezindeki beyin görevi gören adamları sevmişimdir, her zaman böyle oyuncular "şahsi" olarak efsane olmuştur. bu nedenle hagi ve maradona'yı ayrı tutarım diğer bütün oyunculardan. (bir de original ronaldoyu) benim kendi dünyamda gelmiş geçmiş en iyi oyuncu hagi'dir, bu görüş özneldir, çünkü canlı canlı izleyebildiğim oyuncu hagi'dir. o bir komutandır, takımın lideri, önderidir, ve benim gözümde bir numara olmasının en büyük sebebi, bir hareket, bir pas, ya da hala algılayamadığım enterasan şutlarla attığı golleridir. monaco'ya attığı gol falan değil, youtube'da bir sürü video var, top dağlara taşlara gidecek derken aniden düşüp ağlara gidiyor! kaleciler zıplasam mı zıplamasam mı ikilem yaşarken gol olmuş oluyor. bunu yapan başka birini görmedim. bunlar benim futbol izlerken görmek istediğim şeyler. bu tarz oyuncuları sevdiğimden hagi'dir derim her karşılaştırmada.

    maradona'nın da algılamakta zorluk çektiğim golleri var youtube'da, neyse iyice dağılıyor kelimeler, bu 3 insan "gifted" tabir edilen insanlardır, bizden üstünlerdir, kıskanıyorum gerçekten. mal gibi hissediyorum kendimi, öne çıkan ne özelliğimiz var lan bizim?

    ya messi? oynatıldığı sistem ve mevki olarak hagi ile benzerlik göstermiyor, gerçi fark eder mi bu adamı anlatmak için? bizim sadece düşünebildiğimiz, belki yatıp uzanırken hayal edip lan şöyle gol atsam dediğimiz şeyleri birebir yapıyor. insan nasıl gıcık olmasın ki? futbol oynamaya programlanmış hayvan herif. faul yapılıyor, iki ayağı yerden kesilmedikçe, durmuyor eleman, o golü atacak illa! çirkef de değil, hani adama kızacak bir şey bulamıyorum, kıskandığımdan "gifted" olmasını, c.ronaldo'yu tutuyorum buna karşı. cr, insan olduğumuz hatırlatıyor en azından.

    yine dağıldım, özür dilerim. kısacası objektif ya da değil, bence gelmiş geçmiş en iyi oyuncu hagi'dir. kıyaslayıp durmayın şu peygamber gözünüzü seveyim.

    lakin hagi kendisi söyledi en yetenekli oyuncu maradona diye. e maradona da messi gelmiş geçmiş oyuncudur diyor.

    messi > maradona > hagi gibi bir şey çıkıyor ama yerseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın