• 6
    2012-2013 sezonu öncesi yaz hazırlık kampında yer alamasa da hemen başındaki milli maçlar sebebiyle verilen arada a takımla idmanlara çıkmaya ve hazırlık maçlarının son bölümlerinde forma şansı bulmaya başlamış 18 yaşındaki sağ bek oyuncumuz.

    normal süresi 0-0 biten ve penaltılara kalan 7 eylül 2012 genoa galatasaray maçında kaçırdığı penaltı skoru tayin etti ki umarım kendisinin fazla moralini bozmamıştır, bence fena da bir vuruş çıkarmamıştı, frey başarılıydı.

    kendisini daha önce pek izlemedim, izlediysem de özellikle dikkat etmedim ama yaptığım araştırmalara göre diyebilirim ki sabri sarıoğlu gibi süratli ve sahada istekli bir oyuncu. daha çok hücum yönleriyle ön plana çıkıyor. bindirmeleri başarılı ve de top tekniği iyi sayılır ama savunmada cidden etkisiz, tecrübeye ve savunma bilgisini geliştirmeye ihtiyacı var. kademeler, kaymalar, pozisyon bilgisi vs. yani topsuz alanda yapılan savunmalar kesinlikle zamanla öğrenilecek şeyler lakin işin topla oynama kısmında elbette o da her genç yıldız adayı gibi yetenekli.

    uğur uçar stoperden devşirme sağ bekti, oyunun savunma yönünde de, hücum yönünde de pek başarılı olamadı... sabri sarıoğlu sağ kanattan devşirme sağ bekti, o da savunmada, hücumda, davranışlarında, tercihlerinde, her yönüyle hep eleştirildi...

    bu adam sağ bek, devşirilmemiş yani mevkisi burası. iyi bir sağ bek olmak için yeterli potansiyele de sahip. bu bakımdan hamit altıntop'a gözüm kapalı tercih ederim kendisini. umarım başarılı olur ve her kesimin takdirini kazanacak bir seviyeye yükselir. zira tomas ujfalusi'nin talihsiz sakatlığında sağ bek rotasyonunda bir kişi eksiğiz...

    http://www.galatasaray.org/.../HuseyinTokmak_B.jpg

    http://www.webaslan.com/img/2011/11/26/yty.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın