resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1514
    4 (yazıyla dört) resmi maç sonunda eleştirilen ve hatta tribünden homurdanılan futbolcumuz. işte bu ne kadar iyi bir futbolcu olduğunun kanıtıdır. çünkü bizde işler ters işler, pek futboldan anlamıyoruz.

    barış özbek geldiğinde schweinsteiger, giderken no look barış.
    mustafa sarp geldiğinde savaşçı, akıl almaz verkaç yeteneği; giderken sahtekar kaçak mustafa sarp.
    servet çetin geldiğinde serveeet serveet; giderken sümüklü servet.
    ebue geldğinde tribünden geldiğinde homur homur; şimdi kara tren.
    selçuk inan geldiğinde trabzondaki katkıyı veremiyor; şimdi aslanın ete bürünmüş hali.
    musleranın geldiğinde elleri küçüktü; şimdi büyüdü küçük prens odlu kendileri.

    bu örnekler uzar; sonuç demek ki hamit iyi oyuncu.

    sahadaki sorunun sebebi formsuzluğu değildir, hatta kendisi formdadır gücü yerindedir. bursa maçının en çok koşanıydı değil mi?
    sahadaki sorunun sebebi senelerdir, kanat oynayan hamit artık orta saha oynuyor. evet orta saha oynuyor. fatih terim galatasaray'ı orta saha'da 4 oyun kurucu ile oynatıyor, kanat adamı kullanmıyor. kanatlar bindirme yapailecekleri zaman için beklere ayrılmış durumda, hep boş bırakılmaya çalışılıyor. hamit manager oyunları diliyle rcm oynuyor. *defansın arasına kadar geliyor ve top çıkarıyor. daha önce yapmadığı görevler bunlar alışması için zaman gerekli ona, amrabat'a gerektiği gibi.

    roberto baggio ne demişti : penaltıyı ancak ona atmaya cesaret edebilenler kaçırabilir. hamit topun sıkıştığı yerlerde; zor pası deneyen adam, zor koşuyu deneyen adam; risk alan adam ; ve almayada devam edecek. takım arkadaşlarıda benzer riskleri almaya başladığında; zaten oyun akıcı olacak ve hamit'de rahatlıyacak.

    hamit'in öğrenmesi; daha doğrusu kabul etmesi gereken bir durum daha var. burda hakemler faulleri kamera açısına göre verir; tribün açısına göre verir. eğer faul tribünden veya kameradan kolay görülecek faul değilse vermezler; futbolcunun faulu göstermesi gerekir. atacaksın kendini yere faulü vermesi için. selçuk'u izlesin. yoksa top oynatmazlar sana hamit bu coğrafyada.

    not : birazdan başlıycak olan 7 eylül 2012 hollanda türkiye maçında gayet iyi oynayacağını düşünüyorum. sonra kimse gelmesin bu adamın yeri sağbek diye. orda risk almasına gerek yok hamit'in.
App Store'dan indirin Google Play'den alın