• 151
    taraftarımız tarafından karaktersizlikle suçlanan genç, daha yolun başında basketbolcu. basketboldan anlamam ama kariyerden anlarım, iğneyi galatasarayıma batıracağım bu giride.

    ilkan karaman 1990 yılında doğmuş.
    tofaş erkek basketbol takımında oynarken 2010 senesi sonunda galatasaray tarafından transfer edilmiş, atılım içersinde olan, basketbol şubesini ayağa kaldırma hedefi ile takıma gelen oktay mahmuti ve hakan üstünberk önderliğindeki galatasaray tarafından, türkiyenin büyüğü sporun beşiği galatasaray tarafından.
    2010-2011 sezonu'nu; sen gene tofaş'ta oyna demişiz ilkan'a, transfer ettik ama bizim kadro o kadar geniş ve değerli oyunculardan kurulu ki; sana bu sene takımda süre veremeyiz demişiz.
    2011-2012 sezonu'nunda ise ilkan'ı karşıyaka'ya kiralamışız. yine aynısını demişiz, bizim takımda acaip kadro var, senin pozisyonda songalia var, shumpert var, hatta cevher var; zaman zaman caner falan oynar demişiz. bu oyuncular senden çok önde oyuncular olduğu için sana takımda yer yok demişiz. git karşıyaka'da oyna demişiz.
    2011-2012 sezonu bittiğinde ise hocayı ve şube koordinatör'ünü değiştirmişiz. ilkan'ın bonservisini sözleşmesindeki madde gereği 15 temmuz'a kadar almak gerekiyormuş, yoksa yanacakmış.

    ilkan ise 2012 yazından itibaren bakın neler yapmış.
    öncelikle nba draftında seçilmiş.
    4 temmuz'da a milli takım'a çağrılmış. ne hikmetse 6 temmuz'da karşıyaka'dan bonservisini istemek aklımıza gelmiş.
    galatasaray'ım bu arada 10 temmuz'da erwin dudley'i * transfer etmiş. ilkan hala fener ile imzalamış değil.
    12 temmuz'da karşıyaka bonservisini galatasaray'a gönderiyor.ilkan hala fener ile imzalamamış. ama bizde attırmıyoruz imzayı.
    takımız 10 ağustos'da milan macvan'ı transfer etmiş. ilkan hala fener ile imzalamamış. ama bizde attıramıyoruz imzayı.
    takımız 11 ağustos'da ise boniface n'dong'u transfer etmiş. ilkan hala fener ile imzalamamış.ama bizde attıramıyoruz imzayı.
    bu arada da takımız'a buckman transferi falan konuşuluyor.
    ve ilkan artık 17 ağustos'da fener'e transfer oluyor. bekliyor, bekliyor ve bekliyor, ona duyduğumuz güveni gördükten sonra karar veriyor. ona süre lazım, oynamak lazım, önünde bekliyen nba var çünkü.

    bu adamı transfer ediyorsun büyük galatasaray olarak; 2 sene boyunca sağda solda süründürüyorsun; yerine oynattığın oyuncular, rancik ortaya üçlü çektir tayfaya; yaşlanmış shumpert, senelerdir cevherini göremediğimiz cevher; zaman zaman caner; bu sene başında yerine 31 yasında ersin dağlı ve milan macvan transferi yapıyorsun, adam nba draftına seçilmesine ve hatta a milli takıma seçilmesine rağmen, adama 2 senedir tek bir antreman dahi yaptırmamışsın, bir tane coach'un taktik vermemiş henüz ve üzerinde hak iddia ediyoruz. neden çünkü para ödedik tofaş'a. genç sporcu öğütücüsü fener'den ne farkımız var şu olayda? ne mahmudi bakıyor suratına, ne de ergin ataman. en önemlisi koca galatasaray bakmıyor ilkan'ın suratına. adam para için gitmiyor bunu murat özyer'de itiraf ediyor, yeterli süre alamayacağım diyor, bana o güveni vermiyorsunuz diyor. nba bekliyor diyor, marjinal bir karar alarak; en büyük rakibimize gidiyor, alacağı tepkilere rağmen. bence baya karakterli haraket.

    basketboldan anladığım kadarı ile oturmuş kadrolar o kadar da önemli değil, başarılı takımlar kolayca kurulabiliyor. zaten 2 sene sonra nba'a draft olacak oyuncu, telekom zamanından beri çok beğendiğim erwin dudley'de eminim, ilkan kadar katkı verecektir 2 sene için. basketbol şubesinin amacı kupa kazanmak, şampiyon olmak; basketbol seyircisi sayısını artırmanın yolu burdan geçiyor çünkü. genç oyunculardan ziyade tecrübe/performans gerekli ergin ataman'a kabul ama; ilkan yaptığında o kadar da haksızlık değil.

    bozuk saatin günde 2 kere doğruyu göstermesi gibi; servet çetin'e gidiyorum : oyuncu güvenildiği yerde başarılı olur.

    biz ilkan'a güvenmiyoruz, ilkan'a değer vermiyoruz, onunla ilgilenmiyoruz ve ilkan'da kendi göbeğini kesiyor. söyleyeceklerim bu kadar hakim bey.

    edit (not): aynen öyle. bu adamı bir kere çıkatmamışsın abdi ipekçi cehennemine, bir damla terini akıtmamışsın şanlı formaya; sonra hak iddia ediyoruz, karaktersizlikle suçluyoruz. sırf para verdik diye. şişko nuri gibiyiz. binicem üstüne, vurucam kırbacı, vurucam kırbacı diyoruz. önce metin kurt üzerinden sosyalistliğimizi gideriyoruz, futbolcular köleleşmesin diyoruz, sonra ediz üzerinden bu sıcaklarda maç oynatan endüstriyel futbola geçiriyoruz. sonra da kariyerinin başında kaybolmak istemeyen, kendisini için doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapan ilkan'a karaktersiz diyoruz. şu tavrımız nerden bakarsak bakalım tutarsız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın