resim
Cristiano Márques Gómes
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Versailles
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 216
    baya bir tepki doğmuş cris transferine. halbuki o kadar tam isabet bir transfer ki.

    ujfalusi'nin galatasaray savunmasına katkısı hızı veya müthiş bir savunmacı olmasından kaynaklanmıyor. pozisyon almasını bilmesi ve oyunu okuması sayesinde defans formasyonunun bozulmamasını sağlayabilmesinden geliyor tüm önemi. cris bu özelliklere sahip. yıllardır lyon'da oynuyor, muazzam bir avrupa tecrübesi var. takımının kaptanı, ve liderlik özellikleriyle hep öne çıkmış bir isim.

    kjaer isteyenler oldu. kjaer çok iyi bir kesicidir ancak ağır ve teknik kapasitesi düşük bir stoperdir. fenerbahçe için, beşiktaş için çok iyi bir transfer olabilir ancak galatasaray'ın aradığı isim olmaktan çok uzaktı. toure liderlik ve oyun okuma özellikleri olan bir isim. ama bir çok sorun var- fizik olarak çok geriledi. sezon başında alınmış olsa şu an hazır olabilirdi belki ama 2 hafta sonra old trafford'a çıkarken göbekli bir toure işe yaramaz. üstüne, toure ile cris'le yapılan kısa vadeli kontrat yapılamayacaktı, üstüne bonservis verilecek, yüklü bir yıllık ücret, ve 2-3 senelik bir kontrat gerekecekti. bunlar fazla risk demek. diğer yandan cris'in sadece 1 senelik maliyeti 1.250.000 euro. afrika kupasına girmedim dahi. eskişehirspor'lu diego'nun dany'den bile iyi olduğunu düşünmüyorum. oyun disiplini yeterli olmayan, ağır bir oyuncu. kısa bir süre ismi geçen fontas ise sakatlıktan çıkmış ve tecrübesiz bir oyuncu.

    tüm bu şartlarda cris açık ara doğru tercih. üstelik komik bir maliyetle, sadece 5 gün içinde alınmış bir isim. ağır oyuncu, hızlı olması mümkün değil zaten. bir vidic, bir kompany olmayacağı aşikar. ama takım savunmasını doğru yaparsak cris'ten de verim alabiliriz.

    biraz destek.

    biraz sahip çıkmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın