• 19
    playoff'un 11. günü de sona ermiştir.

    chicago bulls - boston celtics: 104-106
    serinin 5. maçı ve yine uzatmaya giden bir maç. bu seri nefes kesmeye devam edecek. maçın bitimine 3.4 saniye kala pierce'ın basketiyle öne geçen boston'da, rajon rondo 28 sayı, 8 ribaunt, 11 asistle; paul pierce 26 sayı, 7 ribauntla; kendrick perkins 16 sayı, 19 ribaunt, 7 blokla maçı tamamladılar. bench'ten sadece 5 sayılık bir katkı geldiğini düşünecek olursak oldukça zor bir galibiyetti celtics için. chicago'da maçın sonunda eştiliği sağlama fırsatını kaçıran isim, kullandığı iki serbest atıştan da yararlanamayan brad miller'dı.
    chicago adına en skorer isim ise 26 sayıyla oynayan ben gordon'du.
    seride durum 3-2 boston lehine.
    (bkz: 28 nisan 2009 chicago bulls boston celtics maçı)

    houston rockets - portland trail blazers: 77-88
    portland'ın seriyi bırakmayacağı çok açıktı bunu da gösterdiler. nba tarihinde 3-1'den geriye dönebilen çok az takım var. bakalım bunu başarabilecekler mi... serinin bu maçında portland'ı taşıyan isimler 25'er sayıyla oyanayan brandon roy ve lamarcus aldridge'di. houston'da ise seinin sürpriz yıldızı luis scola'nın 21 sayılık katkısı galibiyet için yeterli olmadı.
    seride durum 3-2 houston lehine.

    dallas mavericks - san antonio spurs: 106-93
    iki ekibin sezon içi performanslarına baktığımızda sürpriz bir sonuç çıktığını söyleyebiliriz. dallas 4-1'le seriyi çok rahat geçti. bunda manu ginobili'nin yokluğunun etkisi de büyük tabiki. at&t center'daki serinin son maçında dallas'ı süperstar'ı nowitzki sırtladı. alman yıldız maçı 31 sayı, 9 ribauntla tamamladı. san antonio'da tim duncan* ve tony parker* dışında doğru düzgün katkı sağlayan olmayınca yenilmeleri kaçnılmaz oldu.
    seriyi 4-1 dallas kazandı.

    philadelphia 76ers - orlando magic: 78-91
    orlando'nun bundan sonra işi daha sıkı tutması gerekiyor. seri 7. maça uzarsa hiç beklenmedik bir sonuçla karşılaşabilirler. maçın genelinde kontrolü elinde tutan orlando'da dwight howard 24 sayı,24 ribauntla oynadı. 24 ribaundun 10'u hücum ribaunduydu. 76ers'in toplamda 33 ribaunt aldığını ve sadece 4 hücum ribaundu aldığını düşünürsek, howard'ın 24 ribaundunun değeri daha da anlaşılır sanırım. orlando'da en çok sahada kalan isim olan hedo, 9 sayı, 5 ribaunt, 4 asist istatistikleriyle oynadı. 76ers'de iguodala'nın 26 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.
    seride durum 3-2 orlando lehine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın