• 64
    biraz geç oldu ama hoşgeldin domercant.

    sevdiğim, özellikle ilk karşıyaka macerası ile kendine hayran olduğum basketbolcu. karşıyaka serüveni ardından merdivenleri çok akıllı bir şekilde çıktı. özellikle siena fabrikasında geçirdiği 2 sene onun açısından çok önemliydi bana kalırsa. unics kazana muhtemelen birazda para yüzünden gitti ama muhteşem bir performans sergiledi orada. heleki euroligde takımı sırtlaması, o seviyede bu kadar yükselmesi -bu yaşta- çok önemli bir gösterge onun adına.

    böylesine kendini kanıtlamış saf skorer uzun zamandır takımda yer almıyordu. daha öncede ciddi skorerler takımda yer aldı ama genelde ya amerikadan yeni çıkmış ya da yeni yeni parlamaya başlayan isimlerdi. domercant ise uzun süredir avrupada ve neredeyse gittiği her takıma ciddi katkılar vererek ayrıldı takımlarından.

    daha önce türkiyede ve istanbulda oynamış ve yaşamış olması, emin değilim ama belki türkçe biliyor olması özellikle saha dışı için ciddi avantaj. saha içinde çok iyi bir skorer. vücut olarak hantal bir görüntüsü var ve oyun içinde zaman ilerledikçe her an saha içinde yığılıp kalacakmış gibi görünür gözüme ama bu artık onun tarzı oldu. kalçasını çıkartarak attığı şutlar, potayı zorlayarak veya feyk üzerinden aldığı fauller kritik anlarda o kadar değerli oluyorki, zaten ligler başlayınca deneyimleyeceğiz bunu. savunmasına kötü denemez, sadece 1.önceliği o değil ve sarf edeceği eforun büyük çoğunluğunu hücuma harcıyor. ancak işin ciddiye bindiği anlardaki savunma konsantrasyonu üst seviyeye çıkabiliyor. zaten o anlarda genelde hücumda da alev almış oluyor. gözlerinden alev fışkırıyor. tam olarak şöyle;

    http://www.euroleague.net/...-domercant-unics.jpg

    saha içinde takıma hücum anlamında liderlik edebilecek, kritik anlarda sorumluluğu alabilecek önemli bir oyuncu transfer ettik. muhtemelen ataman ona saha içinde biraz daha özgürlük verecektir ve bu da onu daha fazla rahatlatacaktır. genel kariyer olarak 3 sayı ve saha içi yüzdelerinin %50'lere yaklaştığı, %80-90 civarı serbest sayı yüzdesi ile oynadığını düşünürsek ne kadar önemli bir skorer olduğu gayet açık. her oyuncumuzda olduğu gibi onun içinde önemli olan takıma sağlayacağı uyum ve takımın oluşturacağı kimya. kendisine ve takıma bu konuda güveniyorum. dilerim kariyer yıllarından birini sarı-kırmızı forma altında sergiler. bir kez daha hoşgelmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın