resim
Cristiano Márques Gómes
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Versailles
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 136
    birileri savunuyor bu adamı birileri yeriyor. ama çoğunluğun hakkında bilgisi olmadığı kesin. her bilgisiz gibi belli başlı özelliklerine, objektif özelliklerine göz atarız. önce yaşına bakarız, boyuna posuna bakarız, kaç maç oynamış, kaç gol atmış, hangi takımlarda oynamış, kaç kez milli olmuş. bunlara bakarız. yaş futbolda önemli bir göstergedir. almaguer'in anısı henüz tazedir. o da yine transferin son gününde takımımıza kazandırılmış ve şampiyonlar liginde oynayan ilk meksikalı olmuştur hafızam beni yanıltmıyorsa. bu arkadaş da futbolunun son deminde kapağı atmış galatasaray'a ve kendini bildi bileli şampiyonlar ligi'nde oynuyormuş. isim sayan ve yaşının önemli olmadığını söyleyenler nedense yıllardır takımlarında oynayan futbolculardan bahsediyorlar. yani inter, zanetti'yi 35 yaşında falan almış değil. adam yıllardır oynuyor orada. tabiri caizse görevini ezberlemiş. dil sorunu diş sorunu yok.

    elin brezilyalısı geliyor 35 yaşında türkiye'ye ve hedef ödünsüz başarı. bu değil arkadaşlar. transfer bu değil. beklentileri yüksek tutup saçma sapan adamlara kulaç atmak değil transfer. üç beş tane zibidi menajerden isim alınarak yapılmaz. dany alındığında da alınmadığında defansa takviye yapılması gerektiği açıktı. galatasaray'ın defansı sos veriyor kaç maçtır. bunlar daha çerezine maçlar. vasat futbolcularla takımlarla oynuyorsun ve sezona daha hazır değilsin. çilek milek zırvalıyorsun, ortada bir şey yok ve sonra çıkıp tornistanın kralını yapıyorsun. olmaz. bu arada tesadüfen yapacağı bazı iyi işler için biz demiştik muhabbetini kimse yapmasın. yaşı geçince oyuncusunu bırakan aptal, 35 yaşında bir oyuncuyu alan akıllı öyle mi? hangi diyarlarda hangi saçma sapan rüyalar görüyorsunuz anlamak mümkün değil.

    semih'in dizleri titrermiş de bu da karizmasıyla çocuğa öncülük edermiş, racon falan kesermiş. futbol oynuyorlar arkadaşım bunlar. fiziksel ve fizyolojik yeterliliğin olmazsa kafan istediği kadar işlesin, beynin ayaklarına hükmedemiyorsa, zaafiyet içindeysen nafile her şey. tatar ramazancılık oynamıyoruz beyler, futbol bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın