• 1
    her yıl eylül ayının ilk günlerinde konuşulmaya başlayan şampiyon türü. genellikle birden fazla yıldız alan takıma bu sıfat layık görülür. sonra anlamsızca puan farkı hesaplanır, 34'te 34 olur mu geyiği yapılır. allah için hiçbiri de olmaz. gece canım sıkıldı, son beş yılın transfer şampiyonlarını ve gerçek şampiyonlarını yazayım dedim.

    2007-08:

    transfer şampiyonu: galatasaray (lincoln, linderoth, nonda)

    gerçek şampiyon: (antrenörsüz, oyuncu gayretiyle, zor bela) galatasaray

    2008-09:

    transfer şampiyonu: fenerbahçe (emre, burak yılmaz, guiza, aragones) ve galatasaray (baros, kewell, meira, de sanctis)

    gerçek şampiyon: beşiktaş.

    2009-10:

    transfer şampiyonu: galatasaray (keita, elano, jo, dos santos)

    gerçek şampiyon: bursapor

    2010-11:

    transfer şampiyonu: beşiktaş (quaresma, guti, simao, fernandes, almeida)

    gerçek şampiyon: trabzonspor ya da fenerbahçe

    2011-12

    transfer şampiyonu: galatasaray(selçuk, eboue, muslera, elmander, melo)

    gerçek şampiyon: galatasaray

    görüldüğü gibi son 5 yılda transferde şampiyon olan hiçbir takım sanıldığı gibi ipi rahatça göğüsleyememiş. 5 yıl önce zor da olsa şampiyonluğu koparmışız, yalnızca geçen sene, rakiplerin darbe yemesinin yanında fatih terim etkisini de ekleyince takım olmuşuz ve rahatça zafere ulaşmışız.

    bu dönemde de(2012 yazı) transfer dönemi biter bitmez eksik görülenler bölgeler için tansiyon yükselecek ve rakibin güçlü bir transfer yapması durumunda suratlar asılacak. bende de oluyor bazen, rakip güçlü bir adam alınca "dengeler bozuldu" diyorum. ama işte o kadar düz bi etki olmuyor, fizik değil bu. sezon sonucu transferlerle belirlenmiyor. transfer şampiyonu olmanın keyfi ayrı, ama gerçek şampiyonluğun yanında hiçbir anlam ifade etmediğini bilerek yorumları yapmak, yönetimi eleştirmek, takımla ilgili genel yargılara varmak gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın