resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 418
    kendisini savunanlarin ortaya koydugu tez dany nin alisilagelmisin ustunde bir atiklige sahip olmasi, cok cabuk reaksiyon verebilmesi ve de mucadele gucunun ust duzey olmasi. bunlar gercekten sonradan kazanmasi cok zor ozellikler ve de bir defans oyuncusunu cok degerli kilar.

    buna karsilik elestirilmesinin sebepleri ise cesitli. oncelikle kendine gereksiz bir ozguveni var deniyor, bunun da sebebi tehlike bolgesinde topla gereksiz fazla oynamasi hatta rakibine calim atma girisimlerinde bulunmasi, ayaginda topu gevelemesi ve bos adama atmamasi. bir yandan da gereksiz bolgelerde, misal ceza sahasinin koselerinde, rakiple mucadele ederken faullu girmesinden oturu alehimize penalti verilmesine sebep olma riski de var kendisinin. bunun yaninda hava toplarinda basarili oldugunu da soyleyemiyoruz.

    artilari ve eksileri yan yana koyulunca su an icin sampiyonlar liginde gonul rahatligiyla ilk onbire adini yazabilecegimiz bir oyuncu olarak goremiyorum ben dany yi. fakat bazi negatif ozelliklerini cok calismayla torpuleyebilir. misal gereksiz faullerini tecrube kazanarak, daha sakin ve dogru top cikarmayi da yine takimla beraber calisarak iyilestirebilir. buna karsin mesela hava toplarinda cok calissa bile pek gelisebilecegini dusunmuyorum cunku duran topta pozisyon bilgisi olsun veya hava topuna cikmak icin gerekli olan fiziksel ve mental yetenekler olsun cok genc yaslarda gelisen yetenekler.

    nihayetinde benim fikrim, dany sinifinin en iyisi bir stoper olamasa bile sampiyonlar liginde oynayabilecek kalitede bir stopere cok calismayla donusebilir fakat bu hemen olabilecek bir sey degil. bu yuzden de ujfalusi gibi defansta bel kemigi olabilecek bir oyuncu alabilirsek onun arkasinda dany egitimini tamamlar ve bize faydali olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın