resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 624
    bu adamı bitirici olmadığı için eleştirmek düpedüz nankörlüktür. neden mi?

    eğer bu adamın takım için gereksiz ya da yetersiz olduğunu düşünen, bu adam gol pozisyonlarını birer birer harcıyor ya da bitiriciliği cok az diyen varsa acsın 26 ağustos 2012 beşiktaş galatasaray maçını bir daha izlesin. eline bir kağıt kalem alıp umutun kaçırdığı pozisyonları ve attığı pozisyonları incelesin, altalta yazsın hepsini.

    evet, umut cok bitirici bir forvet değil, futbolculuğunun hiç bir döneminde gol vuruşları ile öne çıkan bir futbolcu olmadı. hep yıpratıcı atlet özellikleri ile anıldı. ancak şöyle bir durum var ki:

    bu adamın birincil özelliği yoktan var ettiği pozisyonlar. buna en taze örneklerden biri süper kupa finalinde fenerbahçeden aldığı penaltı. bu penaltıyı resmen yoktan var etti. muhtemelen onun yerindeki her hangi bir forvet oyuncusu o topa idareten koşacak, gevşek bir baskı yapacak, topu kapmaya ugrasmadan canerin topu uzaklastırmasını izleyecekti.

    neyse ben beşiktaş macına dönüyorum:

    umut bulutun ilk dakikada henüz 20. saniyede bulduğu pozisyonda yaptıgı koşu ve sarfettiği efor, ilk yarının son dakikalarında emmanuel ebouenin ortasına koşup gelip son anda yaptığı dokunuş ve o macta* attığı golde kafaya cıktıktan sonra yere indiğinde hemen çevik bir şekilde dönüp topu tamamlaması ligimizde başka hiç bir oyuncuda göremeyeceğimiz şeyler. en azında bir mac icinde aynı oyuncunun bu kadar istekli bir şekilde golü kovaladığını ben görmüyorum ya da dikkatimi cekmiyor. evet bunların bir kısmını hatta zaman zaman büyük bir kısmını kaçırıyor ama unutulan şey umut olmasa onun yerine oynatacağımız hiç bir forvetin atağı o kıvama dahi getiremeyeceği, o pozisyonu yaratamayacağı.

    zaten umut bulutun kacırdığı gollerin göze batması da tamamen bundan kaynaklanıyor. adam o kadar diri, o kadar hırslı ve pozisyona girme becerisi o kadar yüksek ki; cok pozisyona girince dogal olarak diger forvetlerden daha cok gol kacırıyor ve bu da insanların gözüne batıyor.

    haa umut şampiyonlar liginde cok önemli bir macta üstüste goller kacırıp sac bas yoldurtur mu? bir gün bu da olabilir ama o güne kadar eminim ki bir cok macta yoktan var ettiği goller ve takımımızı galibiyete tasıdığı bir cok mac olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın