• 2505
    mal insanlardan oluşmaktadır. şike yaparak takımlarının adını karalayan ve bu durum yargı kararıyla tescillenen başkanlarını hala ölümüne desteklemeleri başka türlü açıklayanamaz.

    ulan senin "baskanım sana ölürüm." dediğin adam takımına, senin sahadaki temsilcine zerre güvenmiyor. taraftarını aptal yerine koyup resmen senin temiz duygularına hic aldırmadan kendi pis parasıyla bir sürü adamı satın alıyor. senin takımının tarihine kapkara bir leke sürüyor, avrupanın her yerinde pis şikeciler damgasıyla ömür boyu yaşamana sebep oluyor, takımının var olan bütün prestijini bitiriyor, rakiplerinin gözünde dolandırıcı ahlaksız pis bir takım olarak görülmene sebep oluyor.* sen hala başkanım dediğin adam hapisten cıkınca, birsürü takımın ve futbolcunun hakkını gasp etmiş, kul hakkı yemiş bu pis adamı hala alıp omuzlarında taşıyosun.

    bunun karşılığı geri zekalılıktır, mallıktır.

    işte galatasaray taraftarı ile fenerbahçe taraftarı arasındaki farklardan en büyüğü de budur. gelmez ya, eger bizim başımıza buna benzer bir durum gelse biz kayıtsız şartsız hiç kimsenin arkasında durmazdık. biletini eline verir kulüple ilişiğini keserdik. çünkü kise galatasaraydan büyük değildir. ama fenerbahce taraftarı bizim bu meziyetlerimize sahip olamadığı için aziz yıldırımı ilah gibi görmekte ve hala onu bağırlarına basmaktadır.

    diyeceğim o ki, şu şike muabbeti başladığından beri en ufak olayda soluğu metris ceza evinin kapısında almak ne büyük taraftarlıktır ne de takımı uğruna şavaşmaktır. bu bildiğin takımını küçük düşürmektir, tuttuğun renklere saygısızlıktır; düpedüz mallıktır.

    bunlar da böyle bir gruptur işte, bunları bizimle* karşılaştırmak ise en basitinden bize hakarettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın