• 190
    bu yazım maça gitmek isteyip gidemeyen tribün taraftarlarına hitap etmektedir.
    evimden, arena tam 250 km. heyecandan saat 8:00 gibi kalktım. oyalanarak 12 gibi evden çıktım. 230 km'yi orta hızda yollarında sakin olması ile 2 saatte katettim.
    ancak 2.köprüye 10 km kala oluşan tıkanıklık sonucu 3 saatte 10 km'yi geçebildik. köprü sonrası stad 5 dakika. saat 17:00 gibi istaş'a park ettik. güzel yerler kapılmıştı.
    istaştan direk metroya indik. ( bu olay harika ) ordan doğru nevizade'ye geçtik. oradaki arkadaşlar maçın havasına girmişti. istiklal caddesinden tezahüratları duyuluyordu. nevizade ayrı bir başlık konusu ancak herkesin bir birine olan saygısı beni gerçekten şaşırttığı gibi mutlu etti.
    kapıların saat 18:30' da açılacağı sms olarak gelince; gene metroya geçip arenaya yol aldık. metroyu beklerken çok hoş bir şey oldu ( tabi başta). kasımpaşalı genç arkadaşlar kasımpaşa diye tezahürat yapıp eğlenmeye başladılar. kimseye sataşmadılar, hatta çoğu taraftarımızda tebessüm oluştu. tabi full taraftar dolu metroda her zaman her yerde en büyük cimbom tezahüratı başlayınca metro inledi. bunun üzerine kasımpaşa taraftarı bizleri alkışlamaya başladı. ne güzel baya bir gelişme var, tam ana haberlik diye sevinirken. 3-5 fedai bu arkadaşlara gider yapmaya başladı. durduk yere ufak çaplı tartışma başladı. türkiyede olduğumuzu hatırladık.
    stad girişi panayır gibiydi. herkes mutlu, umutlu. gençler, kızlar, erkekler modern türkiye yüzü. herkes bir birine saygılı, yardım sever. galatasaraylı olmaktan bir kere daha gurur duydum. aç girmeyelim dedik. son gişelerden hemen önce köfte, döner dükkanı var. 5 parça çeyrek ekmek arası köfte 10 tl, soğanı, domatesi kendin koyuyorsun. teneke kola 5 tl. görece olarak pahalı ama adamların ayda 2 maç için eşşek kadar kira verdiğini düşününce normal geldi. tabi biz metroya tok girmeye karar verdik gelecek maçlarda.
    pegasus üst katta yerimizi aldık. tahminimden daha olgun taraftar profili ile karşılaştım. kesinlikle taciz ( tezahürat vb) olmadı. son derece keyifli bir şekilde maçı seyrettik.
    maçın analizlerini bu işten anlayan sözlük yazarları çok iyi yaptı. benim tek ekleyeceğim, umutun nasıl oralara kafa-ayak uzattığını anlamadık. gol koklama diye bir olay varsa bu adam bu işi öğrenmiş. hakan balta gerçekten iyi. bizim tribünde aydın sevilmiyor. son kredisi umarım iyi kullanır. hamit çok pas hatası yaptı. dany kaptığı topu bir kaç kez ortaya şişirdi, karşı tarafa atak şansı verdi. hamit hepimiz umutluyuz senden. melo kesinlikle hazır değil. ambrabat beklentilerin farkında olduğu için altında ezildi. umarım fatih hoca gerekli psikolojik desteği sağlar. emre çolak hepimizi mest etti, bizim çocuk.
    bir paragrafta ultraslan'a; ben dahil pek çoğumuzun hoşlaşmadığı ultraslan olmasa fenerbahçe tribünlerine döneriz bu artık çok açık. yönetim doğru yapmış. adamlar hiç susmadı. ve diğer hiç bir tribünü rahatsız, taciz etmedi. ellerinden geldiğince takımlarına destek oldular. küfürlü tezahürat yapmadılar. hoş nevizade de söylediğimiz beşiktaş seni sevmeye geldiki bekledik ama maç rahatlamadığı için söylenmedi. çıkışta hep bir ağızdan bağırdık. içimizde kalmadı.
    dönüş yolu 30 dakika istaştan çıkış + 1,30 saat köprü öncesi 10 km hariç gene sakin geçti.
    yenince hepsine değiyor be. 2 hafta sonrayı şimdiden iple çekiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın