• 53
    uzun bekleyişler sonucu nihayet transferi gerçekleşmiş yeni basketbolcumuz.

    hawkins'i italyada oynadığı yıllarda avrupa maçlarında izliyordum ama hiç beşiktaştaki kadar yakından takip etmemiştim. açıkçası bu kadar lider karakterli olduğunu bilmiyordum. çok iyi bir oyuncu olduğu bir gerçek ama liderlik çok farklı bir vasıf. beşiktaşta takımı sahiplenmesi, saha içi liderliği çok etkilemişti beni geçen sene. zaten hawkins sırf saha içi istatistik olarak hiç bir zaman dipleri görmez. sayı atamazsa, ribaund alır, asist yapar, blok yapar, top çalar. hiç birini yapamazsa takıma sertlik katar. en sevdiğim oyuncu tarzlarından birine sahip kendisi. istikrarlı ve ondan ne katkı geleceğini biliyorsunuz, fazlasını yapar eksiği olmaz. fizik anlamında kendi bölgesinde eşleşme sıkıntısı yaşayacağı oyuncu yok neredeyse. iyi bir savunmacı. hücum anlamında özel bir oyuncu değil, daha çok ekmeğini taştan çıkaran bir oyuncu ama muhtemelen sezonu 10-15 civarı bir ortalama ile bitirecektir. istikrarlı bir şutu yok. hatta geçen sene beşiktaşla serbest atışlarda yaşadığı sıkıntıyı biliyoruz. umarım bu sene biraz daha toparlar serbest atış konusunu, özellikle kritik anlardaki atışlarını. fiziksel teması sevdiği için çizgiye giden bir oyuncu ve oradan gelecek kolay sayılar çok önemli.

    geçen sene birazda saha içi liderini yaratmada sıkıntı çekmiştik. takım düştüğünde belki biraz gordon ama genelde taraftar ayağa kaldırıyordu. bu sene hawkins başta olmak üzere saha içi liderlerimizde olacak. ataman'ın dediğine göre kendisi ataman ile oynamak için galatasarayı seçmiş. bu da önemli bir ayrıntı. zaten ataman ile olan bağlarını geçen sene görmüştük, bu senede aynen devam edecek gibi.

    geçen sene beşiktaş’ta özel bir performans sergilemişti. bu sene tekrar o seviyeye çıkar mı emin değilim ama çok aşağılara düşmeyeceği bir gerçek. beklenen ve önemli bir hamleydi. rakipler 3 numaralarda önemli silahlara sahipken hawkins gibi bir güce sahip olmak güzel oldu. hoşgelmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın