resim
Engin Baytar
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:40
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 1245
    bir-kaç gün önce buraya yazacaktım. kafamı toplayamadığım için yazamadım. maçtan sonra lig tv başta olmak üzere bütün basın engin baytar'ı linç etmeye başladı. bir anda yaptığı türk futbolunun en büyük ayıbı(!) olarak gösterilmeye başlandı. hatta şike sürecine bile çok fazla dahil olmayan uefa'nın olaya dahil olduğu(!) iddia edildi. ben şahsen engin karakterindeki bir adamı galatasaray'a yakıştırmam ancak yapılan linç kültürünü görünce kafamda soru işaretleri yandı.

    ancak üstüne biraz düşününce bazı soru işaretleri ortadan kalktı. beşiktaşın durumu ortada. trabzon doğru düzgün tansfer yapamadı, üstüne burak'ı kaybetti. kalan tek rakibi fenerbahçe'yi ise 10 kişiyle eze eze yendi galatasaray. görünen şey galatasaray'ın ligi sürklase edeceği yönünde. bu ne ağladığı geçen yılda süper final sayesinde tarihinin en büyük karlarından birisini yapan yayıncı kuruluşun ne de fenerbahçe'nin arka bahçesi federasyonun işine gelir. bunu engellemek için iki yol var; hakemler ve verilecek saçma sapan cezalar. bunun ilk ayağı engin baytar'dı. engin'e verilen ceza başka bir ülkede normal olabilirdi. ancak sen hukuken en büyük suçlardan biri olan ırkçılığa fenerbahçe yarıştan kopmasın diye 2 maç verirken, engin'e bu ceza verirsen insan şüphelenir.

    engin baytar olayı bu işin görünen yüzü. birde yapılan ince çalışmalar var. ligin ilk hafta hakemlerine baktım. bizim maçı fırat aydınus yönetecek. ne var bunda ligin en iyi hakemlerinden biri diyebilirsiniz. ancak senin türkiye'nin en iyi atmosferine sahip olan sahanda seyirciden etkilenmeyecek bir hakem senin dezavantajınadır. peki bu maça aydınus'u veriyorsun, cüneyt çakır'da süper kupayı yönetti, beşiktaş taraftarının elinden gelse futbolcularımızı linç edeceği bir ortamda beşiktaş deplasmanına hangi hakem atayacaksın?

    velhasılkelam bu yazdıklarımı başka bir yerde yazsam komplo teorisyeni derler, belki içinizde de diyenler vardır. ancak kulüpleri iftara çağırıp fenerbahçe şike yaptı diye süper final çıkaran federasyonu mumla aratacak demirören federasyonuyla karşı karşıyayız. yaşanan süreçte yapılanları göz önüne getirseniz şu yazdıklarımın devede kulak kalabileceğini görürsünüz.

    edit: balotelsiz uyardı. fenerbahçenin fikstüründeki ayrıntılarda var, mesela karlı zor sahalarda oynayacagı deplasmanlar elazığ ve sivas mesela ilk devre. bu sezon fenerbahçenin öyle buzlu zeminlerde oynayacağını göremicez, fakat ne hikmetse bizim elazığ ile maçımız yanılmıyorsam ligin 2. yarısında ve buzlu zeminde. bakalım uygun efendi yüzünden hangi futbolcularımız sakatlanacak bu sene.
App Store'dan indirin Google Play'den alın