• 163
    kasımpaşa spor kulübü özellikle güreş ve boksta cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ciddi başarılar kazanmış ve türk bayrağını armasına işleme hakkı kazanmış çok köklü bir camiadır.

    çocukluğum kasımpaşa'da geçtiğinden ötürü az çok bu güzide semtin kültürünü tanımışımdır.
    semtte sadece kasımpaşayı tutan kişiler pek yoktur ama maçları ve kulübü de ilgiyle takip ederler.
    tayyip erdoğanın başbakan olmasıyla beraber kulübe yapılan ciddi yardım ve yatırımlarla takım iyi bir ivme kazandı.
    en basitinden stadyum tamamen yenilendi, eskiden üstü açık iki tribün varken, bunların üstleri kapatılıp iki de ilave tribün yapıldı.
    ezeli rakibi karagümrüğün durumu ortadayken, benzer yapıya sahip kasımpaşanın bu denli yükselişe geçmesi çok ilgi çekici.
    akla gelen soru eğer başbakan kasımpaşalı değil de karagümrüklü olsaydı, bugün süperligde oynayan kasımpaşa mı olurdu yoksa karagümrük mü?

    yeni gelen kalkavanlı, şardanlı yönetimin ise neden başa geldiği düşünürücü.
    öncelikle tabii ki aykutun tabiriyle değişen güç dengeleriyle beraber saf almak akla geliyor.
    ancak bir diğer ilgi çekici konu ise şu an semtte herkesin bildiği, stadın yıkılıp yerine alışveriş merkezi dikilmesi, takımın maçlarını ise alibeyköy veya sütlücede oynaması.
    bildiğiniz gibi kasımpaşa stadı konum ve ebat itibariyle çok değerli.
    beyoğlunu bilenler gayet farkındadırlar ki önce şişhane, ardından tarlabaşının yenilenmesiyle beraber bölgede beliren diğer rant kapısı bu iki bölgenin ortasında kalan kasımpaşanın üst yakası.

    böylece elmadağdan başlayarak unkapanı köprüsüne kadar olan tüm bölge yenilenmiş ve değer kazanmış olacak.
    şimdi biraz ahmet çakar vari bir son olacak belki ama bu yönetimin tam da bu dedikodular ayyuka çıktığı zamanda başa gelmesi, bir semt takımının bütçesini fazlasıyla aşan transferler yaparak semt sakinlerinin gözünü boyaması yalnızca bir tesadüf müdür?
App Store'dan indirin Google Play'den alın