• 168
    andersen transferi sonrası kadroları büyük ölçüde belli olmuş, rakibimiz. isim isim bakıldığında çok korkutucu gibi görünüyor kadroları ve genel hava olarak fenerbahçenin çok iyi bir kadro kurduğu söyleniyor ama ben pek katılmıyorum.

    bo transferini bir yere koyuyorum, hem çok çok iyi bir oyuncu ve çıkıştayken geldi fenerbahçeye. sezonun transferi olmaya aday avrupada. sato-batiste-barış-andersen isim anlamında çok iyi oyuncular.

    -sato geçen sezonu hayal kırıklığı bir performans ile geçirmiş olsa bile eski hocası ile buluştuğunda performansını tekrar yükselteceğini düşünüyorum.

    -batiste avrupada oynamış en kariyerli amerikalılardan biri. pao ile o kadar özdeşleşmişti ki, ben geleceğine ihtimal vermiyordum ama o yaşta sanırım ücret anlamında reddemeyeceği bir teklif aldı. pao'da diamantidis ile gözü kapalı anlaşıyordu. takımda uzun yıllardır oynadığı için artık oyuncular onun nerede, nasıl topla buluşturulması gerektiğini vs. her şeyi ezbere biliyorlardı. uzun yıllar sonra takım değiştirince biraz sıkıntı çekecektir bu konuda. ayrıca yaşı ve dizindeki sorun nedeni ile çok ciddi süreler alması riskli ve uzun vadede daha büyük sorunlara yol açabilir.

    -barış transferi enginin gitmesinin ardından mecburiydi. rotasyonları adına önemli bir transfer. türk guardlar arasındaki en iyi isimlerden.

    -andersen transferi ise bence en kritiği. andersen özel bir hücum oyuncusuydu avrupada ve nbade ama onunda yaşı artık ilerledi. olimpiyatlarda sık sık izledim, özel oyuncu hali artık eskide kalmış. bir uzun için korkunç yüzdelerle hücum etti. toplamda (29/78 %37,2) istatistik ile oynadı. hala iyi bir oyuncu ama özel bir oyuncu değil. ciddi şekilde savunma zaafiyeti var. savunma takımca yapılan bir şey, sırf onun üstüne yıkmak haksızlık olur ama nerdeyse her maç rakip uzunlar olimpiyatlardaki en yüksek sayılarını attılar. ki bunlardan ikisi hücumları vasat olan varajeo ile kaundu.

    hangi gençleri kullanacaklar bilmiyorum ama türkiye liginde türk rotasyon açısından sıkıntı yaşayacakları aşikar. geçen sezonki neredeyse türk rotasyonu olmadan oynayan beşiktaş örneği çok ekstrem bir örnek olur bu tezi çürütmek adına. belkide 40 yılda gerçekleştirilecek bir iş başardı beşiktaş kadro yapısı-başarı ekseni olarak. uzun olarak oğuz ve kaya gözüküyor türk oyuncu olarak. kaya çok istikrarsız, çabuk faul problemine girebiliyor. hücum anlamında zaten ona pek iş düşmeyecektir. oğuz ise hücumu ile ön planda olan bir oyuncu. savunmada genel olarak yavaş ayaklı oyuncuları var ve bizde macvan,ilkan, efeste savanovic,kerem gibi oyuncular varken çok sıkıntı çekeceklerini düşünüyorum o bölgede.

    koçları üst düzey bir koç ama siena dışında hiçbir takım çalıştırmadı. italyada bile siena dışı deneyimi yok. siena uzun yıllardır italyada her açıdan bir numaralı takımdı. kadro olarak rakiplerden fersah fersah öndelerdi ve onlarla rekabet edecek takım yoktu ortalarda. taraftar baskısı bizle kıyaslanamayacak kadar minimumdur diye tahmin ediyorum. şimdi ise beklentilerin büyük olduğu bir takıma gelecek. italya liginde yanlış bilmiyorsam kontenjan işi yoktu. şimdi türkiyede bence en büyük sıkıntısı lig maçlarında sahadaki 2 türk dengesini sağlayabilmek olacak.

    bir galatasaraylı olarak daha çok defolarını gördüm tabiki fenerbahçenin. ancak genel olarak oluşan muhteşem takım kurdular havasına pek katılmadığımı dile getirmek için yazdım bunu. bo dışında çok büyük korku duymuyorum bu kadrodan. transfer sezonu başında bizim mahmuti olayı,yabancıların dağılması falan derken çok çekiniyordum rakiplerden ama artık kurulan kadromuz içime çok siniyor ve rakipler o kadar korkutucu gelmiyor gözüme. en az onlar kadar şansımız var her kupada. sakatlıksız ve her kulvarda arkamızda bitirdikleri bir sezon geçirirler umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın