resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1606
    şimdi her iki takım taraftarları tarafından itin götüne sokulmuş ama kötü bir oyuncu değildir kendisi.

    mehmet topal galatasaray'dayken de aynıydı, valencia'ya transfer oldu aynı oynadı, fener'e geldi yine aynı olacak. değişen pek bir şey yok. şimdi futbolunu geliştirmiyor diye eleştirilebilir anlarım ama topçu değil vs. çok saçma tespitler. çanakkale dardanelspor-galatasaray-valencia* şeklinde ivme yakalamış bir oyuncudan bahsediyoruz.

    ama şu var, aykut kocaman adlı futbol dehası kendisinden box-to-box orta saha oyuncusu yaratmaya çalışıyor. daha doğrusu kendisine box-to-box oyuncu muamelesi yapıyor. 50 maç da oynasa mehmet topal oyunu iki yönlü oynayamaz. hücum yapmayı öne doğru oynamayı bilmiyor çünkü.

    sanıyorum saha içinde doğru oynayabildiği bölgeler çok sınırlı olduğundan sıkıntı yaşanıyor kendisiyle ilgili. mehmet topal'ın iyi oynadığı tek mevki ön liberodur. bir de zor anlarda stoper oynayabilir. bunun dışındaki her pozisyonda sırıtacaktır. çünkü dediğim gibi hücum özellikleri çok zayıf. sadece uzaktan şut çekebiliyor onda da çoğu zaman isabet bulamıyor.

    iki stoperinden bir hücumcudur, atletiktir ileri çıkmayı seviyordur mehmet topal'ı önünde tek ön libero oynatırsın gerektiğinde stoperlerin arasına/yerine girer. gerektiğinde rakibin göbekten gelmesini engeller. zaten örümcek muhabbeti de bu kesiciliğinden geldi. alex'i, delgado'yu kilitleyip oynatmadığı maçları hatırlıyorum kendisinin. adam adama savunma yapan, alabildiğine defansif bir o kadar da hücum yapamayan bir oyuncudur. zaten ileriye doğru topla dripplingi çok zayıftır.

    emre belözoğlu'nun yerine mehmet topal'ı koyuyorsan tribünün önüne av atıyorsun demektir. böyle oynatılmaya devam ederse en çok ıslıklanan, küfredilen oyuncu olur. önemli bir futbol beynisin aykut kocaman.

    fener orta sahaya sağlam iki adam alır arkasına topal'ı koyarsa ancak o zaman başarılı olur topal. bu sistemde çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın