resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:46
Uyruk:Brezilya
  • 956
    bireysel olarak; 2012-2013 sezonunda eski sezonlarda verdiği katkıdan daha az bir katkı verecektir. zira fenerbahçe'nin orta sahasında ve defansında oyun kurabilen, topu ileriye güvenli bir biçimde ulaştırabilen bir adam olmadığından alex daha çok geriye gelmek zorunda kalacaktır. 34 yaşına gelmiş olması zaten kendisi ve takımı için bir handikapken bir de orta sahaya daha çok gelecek olması performansını düşürecektir. alex, böyle oynamaya alışık bir adam değil çünkü.

    ek olarak takıma kuyt, krasic gibi oyuncular katıldı. aykut, eğer bu adamlardan istediği katkıyı alırsa alex yedek kalabilir. yabancı sınırı olayı da işin bahanesi olur.

    alex, takımı savunmadayken oyunda yok. adı duyulmuyor top fenerbahçe'nin rakibindeyken. dün* kaç kişi kullandığı frikikten sonra alex adını doğru düzgün duydu? artık hücumdayken bile kaybolabilir bazen çünkü topu almak için orta sahaya kadar gelecek. ki dün hücumda da kaybolduğu anlar oldu. performansını 90 dakikaya yayamaması çok büyük bir eksik bana kalırsa.

    alex gittikten sonra fenerbahçe'nin ne yapacağı da soru işareti; zor olacak fenerbahçe için.* yıllarca bir adama bel bağlayıp oynadılar.(u: güzel de oldu aslında, alex'in bireysel olarak istatistikleri ne kadar iyi olsa da bir sistem oturmamasına neden olduğu için takımına bazen zarar verdiğini düşünüyorum.) yeni sistem yeni oyuncular demek. mali açıdan ileriki senelerde sorun yaşayacakları kesin. zira çok plansız transferler yaptılar. hadi mali durumu geçtim; bu sistemi kuracak bir teknik direktörleri yok. taraftar sabırsız, başkan sabırsız. günlük başarılar ve derbideki başarılar temel amaçları.

    duran topları iyi kullanıyor, bire bir markaj yapılmadığı takdirde her zaman tehlike yaratma potansiyeli var. derbilerde yine de dikkat etmemiz gereken bir adam. fenerbahçe balı ile birleşince kalemizde golü görebiliriz.* alex'i daha iyi savunursak işimiz daha kolay olacaktır.

    karakter kısmına girmiyorum bile. zira dün ne kadar karakterli(!) olduğunu bala göte attığı golden sonra taraftarlarımıza topla beraber hareket çektikten sonra tekrardan gösterdi. sonra da her zamanki gol sevincine çevirdi olayı. daha önce de dediğim gibi sinsi bir adam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın