resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:46
Uyruk:Brezilya
  • 955
    detaylı bir alex analizi yapmayı çok uzun süredir istiyorum ama bir türlü o moda giremiyorum. kısaca yapmak gerekirse şöyledir.

    alex'in olduğu dönem boyunca fenerbahçe sayısız forvet transferi yapıp tonla para harcamıştır. 14 milyonluk guiza, 10 milyonluk sow, 8 milyonluk gökhan ünal, niang, anelka, kezman, bienvenu, vs..

    baktığımız zaman bu forvetler isteneni bir türlü verememiştir. hepsi yetersiz kalmıştır.

    aslında yetersiz filan değiller, hepsi kaliteli oyuncular ama kalitelerinin sahaya yansımamasının tek nedeni alex'tir. çünkü alex, takımı oynatmak yerine takımın kendisini oynatmak istemesi ve sistemin öyle olmasıdır. bu forvetler hep alex'e boşluk açmaya, rakip stoperleri oyalamaya çalışmış ve asli görevleri olan gol atmayı ikinci plana atmışlardır. baktığımız zaman alex, forvetlerin açtığı boşluklara girerek goller atmıştır. bu alex'in zeki futbolcu olmasının yanında forvetlerin başarısı da vardır.

    fener taraftarı ve camiası alex bu kadar gol atıyor ama forvetler atamıyor diyerek forvetleri yetersiz görüyor.

    alex'in asistleri gerçekten çok güzel. allah yukarıda kötü demek olmaz. zeki oyuncu ne de olsa.

    alex, fenerbahçe için efsane midir? efsanedir ama bu asla hagi ile kıyaslanamaz. çünkü hagi'nin ilk düşüncesi takımı oynatmaktır. bu yüzden kendisi gol kralı olamamış ama önündeki forveti gol kralı yapmıştır. hem de defalarca. baktığımız zaman hagi takımdaki herkesin parlamasına yol açarken alex ise kendisinin haricinde kimseyi parlatamamıştır. çünkü diğer 10 kişi onun arkasını topluyor.

    alex olduğu sürece fenerbahçe hiçbir zaman level atlayamaz. bu tezim yıllardır doğrulanıyor. alex belki yine gol kralı olur ama fener olduğu yerde sayar.

    takımına ekstra değer katmayan bir futbolcu benim gözümde asla efsane olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın