• 127
    los angeles lakers ile sözleşme uzatması sanıldığı kadar kolay olmayacak oyuncudur. detaylarıyla açıklamaya çalışayım.

    2013-2014 sezonunda, kobe bryant 30, pau gasol 20, steve nash de 10 milyon dolar garanti para alacak. bu toplamda 60 milyon dolar yapar. salary cap sınırı nba'de 58 milyon dolardır. yani bu 3 oyuncu tek başlarına zaten bu sınırı geçiyorlar. ron artest gelecek yıl 8 milyon dolar alacak ama onunki garanti değil. diyelim ki artest serbest bırakıldı. onun yerine 3 numara pozisyonuna alacakları oyuncu da nereden baksanız orta kalite olsa 5 milyon dolar eder. toplam 65 oldu. bir nba takımında en az 12 oyuncu bulunma zorunluluğu vardır. ben şu ana kadar sadece 4 oyuncudan bahsettim.

    howard dışında kalan diğer oyunculara bir göz atalım.

    steve blake'in 4 milyon, jordan hill'in de 3.5 milyon dolarlık garanti kontratları var. bu oyuncular da başka bir yere gidemez. yani kadroda bulunmak zorundalar. tekrar söylüyorum salary cap'in üzerinde olan bir takım gelecek yıldan itibaren sign and trade yapamayacak.

    toplam maaş 72.5 milyon doları buldu ve daha alınması zorunlu olan en az 6 oyuncu var. yani daha 6 kişi ile luxury tax sınırının üstüne çıkıyorlar.

    dwight howard açısından sözleşme uzatırsa neler olacağına bakalım şimdi..

    howard eğer sözleşme uzatırsa 3 yıllık anlaşma yapabilecek. bu da maksimum 65 milyon dolar civarında bir kazanç demektir. ama eğer serbest kalıp yeni bir takımla anlaşırsa 5 yıllık bir kontrat imzalayacak bu da 110 milyon dolara kadar kazanç demektir. kariyerinin bu basamağında olan oyuncuların nasıl parayı öncelikli tuttuklarını bir çok örnekte gördük. bu howard'ın kafasını en çok karıştıracak durum olacak. lakers'ta 3 yıl kalacaksa alacağı parayı en yüksek seviyede isteyecektir. bu yıl alacağı maaşı düşünürsek lakers ona gelecek yıl en fazla 21.5 milyon dolar verebilecek. diyelim ki verdiler.. toplam maaş sadece 7 oyuncuyla 94 milyona çıkacak. 94 milyon demek 70 milyon üzerindeki her bir dolar için 1.75 dolar vergi ödemek demek. bu müthiş bir paraya tekabul eder. ve tekrar söylüyorum daha alınması gereken 5 oyuncu var.

    eğer geri kalanlar için 1.5-2'şer milyon vereceklerse bu fiyata iyi oyuncular bulmak zor. bu şekilde yeterli bir bench gücü oluşturamazlar ki bu takıma zarar vermiş olurlar ki böyle bir risk alacaklarını zannetmiyorum.

    tabi bütün bu saydıklarımın öncesinde birşeyin zorunlu olması gerekiyor. o da takımın bu yıl şampiyon olması..

    şimdi diyebilirsiniz ki koca lakers yönetimi bunları düşünmedi hesap etmedi de sen mi düşünüyorsun? tabi ki hesap etmişlerdir. ama etmedikleri şu var. howard'ı önceden alabilselerdi nash'i büyük ihtimalle almayacaklardı. onları en çok zorlayacak şey nash'in kontratı oldu. üstüne de bir de jordan hill'le anlaşma yaptılar. bu anlaşmaları yaparken artık howard'ın gelme ihtimali yok gibiydi çünkü orlando onu lakers'a vermemek konusunda ısrar ediyordu. ama görüyoruz ki orlando'da 10 gün önce gerçekleşen yönetim değişikliği bu takasın sebebi olmuş.

    bakalım neler olacak..
App Store'dan indirin Google Play'den alın