resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 7495
    kendisinin gelmemesi için gösterilen nedenlerden biri de gruplaşmaya yol açacaği korkusuymuş. fatih terim faktöründen bağimsiz olarak bir noktayi açiğa çikarmak lazim bu adamin "takimda gruplaşma yaratiyor" dendiği dönemki yerli futbolcularin bazilarina bir bakalim:

    servet çetin
    ayhan akman
    mustafa sarp

    sözde elebaşlari bunlardi. ve bunlar arda'dan yaşça büyük şahislar. peki ya bu adamlar arda'yi zamaninda yabanci futbolculara karşi kişkirttiysa? bakin o dönemler arda bu takimin değişilmez futbolcusuydu. bir insan boyle bir statudeyken niye takimi kendi isteğiyle bölmeye çalişsin?

    1) ilk 11'deki yeri sikintilidir.
    2) takimda sevmediği futbolcular vardir.
    3) kazandiği para kendisine yetmiyordur.

    ilk maddeyi yukarda çürüttük. arda'nin galatasaray'da oynadiği yillarda hangimiz "şu oynasa daha iyi olur" dedik ki?

    gelelim ikinci maddeye. açin youtube videolarini bakin. antrenman görüntüleri olsun, özel çekilmiş görüntüler olsun, bu adamin yaptiği komiklikler şakalarla dolu. daha 3 4 yil önce her allah'in günü gazetelerde haber çikmaz miydi "arda takimi gülmekten kirdi geçirdi" diye? sen bir toplulukta bulunduğunda, içinde sevmediğin bireyler varken gidip milleti güldürmeye mi çalişirsin?

    3. maddeye gelirsek; arda takimdan ayrilmadan önce başkan kendisine " 1 yil daha kal maaşina da zam yapalim " dedi ki zaten ispanya'da burdakinden daha az kazaniyor. geç.

    bu maddeleri bir de yukardaki 3'lü açisindan değerlendirin. hepsinin oynadiği mevkilerde yabanci bir futbolcu eşlik ediyor onlara. haliyle defolari daha da açiğa çikiyor. hele içlerinde bir paragöz var ki, neyse...

    bakin rijkaard'da skibbe'de yumuşak antrenörler. hiç kafanda yaratabiliyor musun bu adamlarin imparator gibi disiplin yaratabileceğini? bunu arda açisindan demiyorum, yukarda saydiğim mahşerin çilgin 3'lüsü yüzünden söylüyorum. o dönem takimda disiplin zayif, abi olarak nitelendirdiğimiz adamlar ise bunlar. e sizce ortada gruplaşma diye bir sorun varsa kaynaği bunlar midir yoksa arda mi? daha adamin kaptanlik yapamadiğini söylüyoruz bir de gelip bunlara kendi ideolojisini mi empoze edecek?

    yukarda yazilan hiçbir şey seni ikna etmediyse, hiçbiri sana inandirici gelmediyse, bari gelipte bu takimda gruplaşmalar yaratacağini söyleme. selçuk inan'i, engin baytar'i, semih kaya'yi ve daha bir çok altin kalpli futbolcularimiza hakaret etme. çünkü bu adamlar karakterli insanlar. doğruyu yanlişi ayirt edebilecek insanlar. yil boyu bağrina bastiğin bu adamlari şimdi gelip tek 1 adamin sözüyle gruplaşmalara alet olacaklarini ima ediyorsun. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın