• 2
    amerikan futbolunda nihai amaçtır. rakip takımın sahasının en sonunda bulunan alandır. hücum eden takımın amacı oyunun iki farklı temel hücumunu kullanarak topu o bölgeye geçirebilmesidir.

    iki temel hücum rushing ve passing'tir. genelde runner back'lerin yapacağı koşular* ya da wide receiver'ların yakalayacağı uzun toplar* yoluyla touchdown alanına ulaşılmaya çalışılır. amerikan futbolunda kazanılabilecek 3 farklı puan türünün en başta gelenidir. her bir touchdown'a 6 puan verilir. hemen akabinde de touchdown yapan takıma ekstra puan şansı tanınır. bu ekstra puan kaleye gönderilecek vuruş sonucu bir nevi gol atarak elde edilir ve toplamda 7 puan kazanılmış olur.

    ekstra puan 2 puanlık oyuna dönüştürülerek de kullanılabilir. buna two point conversion denir. hücum eden takım touchdown sonrası ekstra puanı alacağı vuruş pozisyonu yerine, sanki normal bir hücum edecekmiş gibi touchdown alanının hemen dışında diziliş yapılır ve topun bir şekilde touchdown alanına sokulması sağlanır. eğer bu gerçekleştirilirse 1 yerine 2 puan alınmış olur ve oyun 8 puanla sonuçlanmış olur. genelde maç sonlarında skor durumuna göre tercih edilir.

    amerikan futbolunda sayı alınan diğer iki çeşit için,

    (bkz: field goal)
    (bkz: safety)
App Store'dan indirin Google Play'den alın