• 1470
    (bkz: #1016829)

    burada yazdıklarımdan beri önemli gelişmeler oldu. en başında shipp ile yollar ayrıldı. en azından herkes öyle söylüyor. bradley buckman'ı beklerken bir anda daha üst seviye bir uzun milan macvan geldi. 4 numara hücum potansiyeli olarak üst düzey gözüküyor şimdiden. bunun yanında ribaund konusunda da üst sınıf bir pozisyon. 5 numarada ise furkan aldemir'in yanına boniface n'dong gibi müthiş bir atlet ile anlaştığımız söyleniyor. kendisi geçen sene dillerden düşmeyen o kalın uzun değil fakat o beklediğimiz kalın uzundan belki de daha fazla savunma katkısı yapacak bir oyuncu. ayrıca çok iyi bir ribaundcu. furkan'ın da bu konuda iyi olduğu düşünülürse çok iyi bir ribaund potansiyeline sahibiz ve bu özelliğimiz ile rakip hücumların gözünü korkutacağız. zira ribaund kolay sayının ilk hamlesidir. bu sebepten dengesiz şutları az göreceğiz gibi duruyor.

    transferlerin az çok belli olması ile birlikte şöyle bir kadroya sahip olacağız.

    1 numara jamont gordon, ender arslan, engin atsür
    patlayıcı, içeri drive eden, iyi teke tek savunma yapan gordon'un yanında asist özellikleri daha yüksek iki guarda sahibiz. fakat bu guard rotasyonunun en önemli özelliği sıkışılan anlarda sayı potansiyellerinin yüksek olması. ideal seviyede diyebiliriz.

    2 numara henry domercant, göksenin köksal
    müthiş bir skorer ve gelişime açık bir savunmacı. eğer göksenin yeni ömer onan olmak istiyorsa bu sene onun için en büyük şans olabilir.
    güçlü fakat rotasyonu dar ve takım oyununa daha az müsait bir bölge oldu.

    3 numara david hawkins, cenk akyol
    açıkçası en zayıf bölgemiz olabilir. zira cenk iyi bir türk oyuncu olmasına rağmen sağı solu belli olmuyor. fakat alınabilecek en iyisi oydu yine pazarda.
    hawkins ise geçen sene mükemmel bir sene sonu performansı gösterdi. fakat dizindeki sakatlık söylentileri beni korkutuyor. açıkçası bu kadar para saçılan bu sezonda biraz daha gözü karartıp eidson tercihi yapılabilirdi. fakat sakatlık ve form düşüklüğü olmazsa takımın bel kemiği olacaklardır. en azından temennim bu yönde.

    4 numara ilkan karaman, milan macvan, ersin dağlı
    biraz önce bahsettiğim gibi müthiş bir hücum potansiyeli, ribaund katkısı, ikili oyun performansı olan bölgedir. gerçekten çok iyi oyuncular. gerektiğinde teke tek oynayabilmeleri, üçünün de şut tehditi olması günümüz basketbolunda aranan 4 numara özelliği. eğer birebir savunmada güçlü kalırlarsa bu bölgede rakiplerimizden daha iyi olduğumuzu düşünüyorum.

    5 numara boniface n'dong, furkan aldemir, sertaç şanlı
    harika bir sabunma rotasyonu. sertaç'ın minik süreler alacağını, n'dong'un da yaşını düşünürsek en büyük pasta dilimi furkan'ın olacaktır. eğer geçen sezonki performansının yanına ikili oyunlarda bitiriciliği bir tık üst seviyeye getirmeyi eklerse bu sezonun yıldızlarından olabilir. bu bölgenin handikapı hücum potansiyelinin az olması gözüküyor. fakat gerek 4 numaradaki hücum potansiyeli gerek harika iki kısa skorerimiz olması bu açığı kapatabilir. ayrıca n'dong'un şutu olması da avantaj yaratacaktır.

    kısacası iyi bir takım olabilecek gibi duruyor parçalar. türk oyuncularımız iyi, yabancıların çoğu da elit oyuncular. ergin ataman'ın da takım kimyası konusunda çok iyi olduğu düşünülürse rakiplerimiz ile aramızda çok büyük fark yok gibi duruyor. bu sezonda en büyük hedefimizin eurocup olması lazım. eğer bunu başarırsak güzel günler bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın