• 28
    jamont gordon transferinde görmemiz gereken iki pencere var. ilki carlos arroyo mevzu ki oradan başlamak mantıklı. ergin ataman coach olarak ilk açıklandığı dönemde bizlere verdiği ilk intiba ve söylem 9 kişilik ana rotasyon olmuştu. dar rotasyon ve bol süre alan yabancılar. bu açıdan düşünülünce geçen yılın beşiktaş'ına benzer bir takım yaratılabileceği akla yattı.

    oyun kurucu olarak düşünülen ilk isim carlos arroyo da bu bağlamda en azından ataman ve 2011-2012 bjk açısından doğru bir hamle gibi gelirken yapılan * düşünülen * * * gibi transferlerle de arroyo'nun en iyi yaptığı işleri değerlendirmeye yönelik bir transfer politikası olduğu aşikardı. arroyo'nun yön değiştirme kabiliyetine uygun olarak 2-3 ve 4 rotasyonuna şutör oyuncular düşünülüyordu.

    fakat sonra bazı şeyler değişti. ergin ataman'ın 9 kişilik değil 13 kişilik geniş bir rotasyon kuracağını öğrendik. burada bazı şeyler netleşmiş oldu. öncelikle carlos arroyo zaten 18-20dk'lık rotasyonların adamı değil. arroyo uzun süre parkede kalarak faydalı olan, farkını ortaya koyan bir oyuncu. arroyo ve 2milyon dolarlık kontratı elenince o yapıda diğer guardlar akla geldi. aynı yapı ama geniş rotasyon. mesela patrick beverley, dontaye draper, tyrese rice fakat tercih onların yerine combo guard jamont gordon oldu.

    şimdi gelelim jamont gordon transferinin ikinci penceresine. burada ana konu ise jamon-jamont değişikliği. 1milyon dolarlık kontrat karşılığı takımda kalacak olan jamon gordon yerine 1.4m dolar vererek jamont'u almak. jamont ismi ilk gündeme geldiğinde yaptığım karşılatırmayı tekrar koyayım.

    jamont gordon ve jamon gordon'un isimlerinden başlayarak, pozisyon ve solak olmaları da dahil pek çok ortak yanları mevcut.

    ikisinin de dış şut pek güven vermez, yine de tercih yapacak olsam jamont bir nebze önde olabilir.
    ikisi de potaya giderek sayı bulmayı seviyor. burada jamont deliciliğini potaya direkt giderek, jamon ise rakibiyle arasına kalçasını koyarak sağlıyor.
    yine ikisinin de yalancı penetre üstü attığı şutlar çok temiz. ben bu konuda jamon'u bir nebze öne koyarım.
    jamon'un saha görüşü ve oyun kurucu özellikleri biraz daha önde, jamont'un ise patlayıcılığı ve skorerliği.
    ikisi de savunma ve baskı konusunda uzmanlar. jamon topa elini sokmada, jamont ise topun üzerinde baskı kurmada önde.

    bu karşılaştırmalara ek ve son olarak şahsi fikrim combo guard olarak jamont gordon jamon'dan daha iyi bir oyuncu ama aralarındaki fark 2 yıl için 800bin dolarlık bir fark mı bilemedim. jamont gordon hayırlı uğurlu olsun.

    edit: aynı cümlede ikisini de jamont yapmışız doğrusu kalçasını rakibiyle topun arasına koyup potaya giden jamon olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın