resim
Fernando Luiz Roza
Takım:Athletico-PR
Mevki:Ön Libero
Yaş:38
Boy:1.79
Uyruk:Brezilya
  • 2
    2009 uefa kupası finalinde werder bremen'e karşı giydiği şort dolabımın en güzide parçlarından biridir. *

    http://t1306.hizliresim.com/1b/9/ny9p5.jpg

    harry kewell the wizard of oz'dan gelen özel istek üzerine bu aldığım şortun hikayesini yazmak adına entry'i neredeyse 1 senelik bir zamandan sonra tekrar düzenliyorum:

    şimdi durum şöyle ki, 2009 finalinin oynandığı sene ben üniversitemin hazırlık sınıfındaydım ve oldukca boş zamanım vardı. 2005'de istanbul'da oynanan milan - liverpool maçında adidas'ın bir yarışması sonucu maçta top toplayıcı olmaya hak kazanmış ve o maçı 6 golün ve de penaltıların atıldığı kalenin korner direğinde seyretmiştim. işte bu yüzden istanbul'da oynanacak olan bir diğer finalde yine sahada olabilmeyi çok istiyordum.

    maça henüz aylar vardı ancak ben bu maça gitmenin, maçta sahada olmanın hayalini kuruyordum. ve en sonunda bu organizasyonun başında olan kişinin mail adresini öğrenip uzun bir mail attım. önce kadıköy şükrü saraçoğlu stadına bir görüşmeye çağrıldım, ardından da organizasyon ekibiyle birlikte çalışmaya başladım. bir buçuk aya yakın, her gün stada gittim ve organizasyonun içinde yer aldım. buraya şimdi bu bir buçuk ayda şunu bunu yaptım diye yeazmayacagım ancak oldukça iş yaptım.

    ve en sonunda final günü geldiğinde boynumda akreditasyon kartım, sabahtan stada gittim. inanın o gün maç umrumda değildi, tek düşündüğüm maçın kazasız belasız bitip, organizasyonda hiç bir pürüz olmamasıydı. ve şükürler olsun, organizasyon kusursuz bir şekilde geçti, shaktar maçı uzatmalarda bulduğu golle aldı.

    ancak maçtan sonra, yine 2005 finalinde yaşadığım güzel anıları düşünerek (u: liverpool - milan maçından 1 gün önce yine olimpiyat stadındaydık ve bu iki takımın antremanlarını izlemiştik. antreman sonrası oyuncular soyunma odasına doğru giderken milan baros'tan antreman üstünü almıştım.), benim şampiyon takımdan herhangi bir şey almam gerek düşüncesiyle soyunma odalarının bulunduğu yere indim.

    shaktar soyunma odasının kapısını çaldım ve içeri daldım. ancak ne yazık ki hiç hoş olmayan bir görüntüyle karşılaştım, srna dal taşak dans ediyordu ve ondan başka yalnızca bir iki kişi vardı soyunma odasında. özür dileyip hemen çıktım. kapıda 5 10 dakika bekledikten sonra tekrar kapıyı çaldım ve içeri girdim. maalesef srna hala oynuyordu. *
    ancak bu sefer beni görünce, altına bir eşofman giydi ve ben de fotograf çekilmek için yanına gittim. fotografımızı çekildik ve ben hiç vakit kaybetmeden srna'nın sağında duran malzemeciden bana bir forma vermesini rica ettim, ve işte bütün olay burda başladı.

    adam benim ne dediğimi önce anlamadı, ancak orda yardımıma srna yetişti ve dediğim şeyi adama çevirdi. adam bir şeyler söyledi ve srna bana "ne yazık ki hiç forma kalmamış" dedi. bunun üzerine ben daha da hevesli ve ısrarlı bir şekilde "forma olması farketmez, yeter ki bana bir şey versin" dedim. srna dediklerimi yine malzemeciye çevirdi, ve adamda elini devasa malzeme torbalarına daldırıp bu şortu çıkartıverdi. işte o an benden mutlusu yoktu !

    iştefernandinho'nun şortunu alma hikayem de böyle. bu yazımı bititrirken hktwoobir kez daha selam ederim.

    özel not: bu da yazımda bahsettiğim baros'un üstü: http://t1306.hizliresim.com/1b/9/ny9p2.jpg #1023520
App Store'dan indirin Google Play'den alın