• 27
    combo guard diyebileceğimiz bir oyuncudur. sıkı savunmasıyla rakibi boğar, hiç beklenmedik kritik anlarda skor üretir, atletiktir, istatistik kağıdının her yerini doldurur. yapısı ve oyun anlayışı göz önünde bulundurulursa sert avrupa basketbolu'nda takımların en önemli parçasını oluşturuyor.

    cska moskova'da son sezon oynadığı oyuna göre değerlendirme yapılmamalı. buradaki son sezonuna bakarak "jamont sayı atmıyor" yanılgısı oluşmakta. esasında yeni kadro yapılanmasıyla beraber yıldız oyuncuların takıma dahil edilmesinin yanında geniş rotasyon nedeniyle fazla süre alamadı. ayrıca takım içi görevi önceki takımlarda aldığı görevden çok farklıydı. bu sezonun* öncesinde özellikle tek sezonluk cibona zagreb kariyerinde nefis bir performans ortaya koyarak avrupa devlerinin dikkatini çekmişti.

    jamont gordon'un avrupa kariyerindeki istatistiklerine bakalım.

    fortitudo bologna
    lig: 11.3 sayı, 4.7 ribaund, 1.5 asist, 2.4 top çalma
    eurocup: 11.3 sayı, 3.3 ribaund, 2 asist ve 1.5 top çalma
    cibona zagreb*
    lig: 19.5 sayı, 4.8 ribaund ve 4.8 asist
    euroleague: 13.9 sayı, 4.8 ribaund ve 3.8 asist***
    cska moskova*
    lig: 10 sayı, 4.2 ribaund, 2.4 asist
    euroleague: 13.1 sayı, 4.8 ribaund ve 3.7 asist
    cska moskova*
    lig: 7.6 sayı, 2.3 asist
    euroleague: 6.7 sayı, 1.9 ribaund ve 2 asist

    zagreb kariyerinde yanılmıyorsam pg oynadı, oynayabilir. pozisyonu 1-2 numara, yine de net pg değil. "ama jamont'u 1 numarada kullanacağız?" orasını kestirmek zor. hoca'nın bileceği iş. lakin transferi için ilgilendiğimiz oyunculara bakınca saf bir pg arayışı içinde olmadığımızı görüyoruz. evet, buradan kendisini pg pozisyonunda oynatabileceğimizi rahatlıkla dile getirebiliriz. yeni sezonda oynayacağımız oyunun ne şekilde olacağını kestiremediğimiz için nerede oynar/oynamaz sorunsalını sadece tahminler ışığında söyleyebiliyoruz. sezon açılsın, taşlar yerine oturur.

    velhasıl; jamont gordon iyidir, güzeldir, takıma seviye atlatacak kapasiteye sahiptir. tek sezonluk yorumlar sağlıksız oluyor. her oyuncunun iniş/çıkış dönemleri mutlaka vardır. jamont geçtiğimiz sezon iniş seviyesinde gözüktü. eminim parçalı forma altında tekrar yükselişe geçip, önemli başarılarımızda imzası olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın