• 30
    her sporun olduğu gibi masa tenisinin de kendine has bir disiplini vardır. o spor dalında başarılı olabilmek, bu disiplinleri özümseyebildiğin ölçüde mümkündür.

    mesela üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede olmamız, yüzmede başarılı olmamızı gerektiriyor gibi konuşuyoruz. ama deniz bile olmayan ülkelerden şampiyon çıkabiliyor. çünkü sen yüzmeyi yazları bir hafta yaparken; diğer ülkelerde devlet kamusal spor alanları yaratıyor, okullarda eğitimini veriyor, çocuklara "meslek veya spor, birini seç" demiyor.

    masa tenisi özelinde sadece kıraathanelerde, yurtlarda, devlet kurumlarında okey, tavla, bilardo gibi oynandığı sürece başarısız olmaya mahkumuz. kaç kişi bu sporu salonda, tahta veya kauçuk zeminde oynayabilme şerefine erişti? ben ilkokul 2'den beri oynuyorum (ben 6 yaşımdan beri oynuyorum lan), imkan kısıtlılığı yüzünden sadece türkiye şampiyonlarında böyle masa ve zeminlerde oynayabildim. il genelindeki yarışmalarda bile oynayamadım, o derece.

    masa tenisi bir salon oyunudur. özel ekipman gerektirir. en uygun profesyonel raket (off+ bile değil) 300 tl; yine en uygun bir salon ayakkabısı 100 tl'dir. ki bunlar masa tenisine giriş için gereken en elzem malzemelerdir. kırtasiye raketiyle oynanmaz. iyi bir masa, seni çalıştıracak güzel bir robottan bahsetmiyorum bile.

    evet, bunlar da sağlanabilir. nitekim bir çok sporu doğru düzgün yapmak da zaten pahalıdır.

    fakat, bunların yanında masa tenisinde başarılı olabilmenin yolu anatomine uygun bir oyun stili oluşturmaktan haftada en az 40 saatini bu spora adayabilmekten, aynı hareketleri binlerce tekrarla çalışacak sabırdan geçiyor ki, bunun sonu "eğitimcileri kim eğitecek?" sorusuna çıkıyor.

    yani, popüler olamayan, sponsor bulmada zorluk çekilen bir çok spor dalında olduğu gibi; bu sporda da başarısız olmaya mahkumuz.

    ikinci sınıf masa tenisçi çinlileri de bu yüzden devşiriyoruz, en azından yarışabilmek için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın