• 17
    "santos'a özgürlük"

    atletico madrid ile marsilya arasında oynanan şampiyonlar liği maçında polisin marsiyalı taraftarların açtığı pankartı almak için saldırması ile çıkan olaylardan dolayı tutuklanan marsilya tribünlerinin amigosu santos mirasierra, hakkında hiç bir delil yokken, tutuklanıyor. ve şimdi 8 yıl mahkumiyet ile yargılanıyor. 8 ekim’den beri tutuklu olarak ispanyol hapishanesinde.

    ispanyol asılı olan 34 yaşındaki santos, ultras marsilya’nın amigosu olarak tutukluğu hiç bir haklı nedene dayanmamaktadır. en son çıkartıldığı mahkemede sunulan video da, santos’un iddia edildiği gibi koltuk atmadığı, aksine atılan koltukların polise gelmesini önlerken çekilmiş video kayıtları vardı. bu delile rağmen, santos tutuklu olarak kalmaya devam ediyor.

    isponyol polisinin neden bu kadar saldırgan oldurduğu konusunda da bir iddia var. santos’un girişimleri ile ultras marsilya madrid şehrinin bir semt takımı olan rayo vallecano takımının taraftar grubu bukaneros ile kardeş grub olma girişimleri mevcut imiş. rayo vallecano taraftarları anti faşist tribün olarak kendilerine isim yapmış ve isponyol polisinin öfkesini kazanmış bir gruptur. marsilya – atletico madrid maçı ispanyol polisi için kaçırılmaz bir fırsat olmuş. marsilya taraftarlarının pankartlarının hepsini toplamaya başlamışlar. olaylardan bundan sonra patlak verdi zaten.

    santos’un özgürlüğü için marsilya taraftarları başta olmak üzere bir çok ultra taraftar grupları çeşitli eylemler yaptılar ve yapıyorlar. türkiye de ise ilk olarak kartalspor ordu maçında, kartalspor taraftarları boranlar santos için pankart açtılar. fenerbahce porto şampiyonlar liği maçı öncesi vamos bien group çk ile birlikte santos un özgürlüğü için ortak basın açıklamasında bulundular. meşale yaktıkları bahanesi ile 8 taraftarda polis tarafından göz altına alındı.

    stadyumlarda polisin keyfi tutumları sonucu, bir çok taraftar polisin şiddetine maruz kalıyor. tek tip taraftar projesi ile sadece ürün satın alan, polisin keyfi şiddetine tabi bir taraftar profili yaratılmak isteniliyor. işte bu yüzden santos un serbest kalması önemlidir. tribünlerin özgür kalabilmesi için, taraftarların özgür olması gereklidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın