• 89
    ceza alan yazarların, hangi sebepten ceza aldıkları nickaltlarında paylaşılabilir bence de. böylelikle kim hangi yanlışı yapmakta ısrar ediyor görülür. özellikle bu kurallar konulduktan sonra, kasıtlı olarak kurallara uymayanlar cezalandırılmalı ve sürekli bu hataları kasten yapan bir anlamda sözlüğü sabote eden kişiler uzaklaştırılmalıdır. kurallar gayet net bir şekilde yazıyor, itirazı olan çıksın söylesin, oylamada zaten demokratik bir şekilde kurallar belirlenecek. belirlendikten sonra da hala inatla sabote tavrını sürdüren, ya da sözlüğe yakışmayacak tarzda hareket edenler direkt uçurulmalıdır. çünkü bu şekilde davranıp, sözlüğü çöplüğe çevirenler yüzünden, gereksiz anlamsız tartışmalar yaratanlar yüzünden bir çok insan sözlükten koptu gitti.

    benim hassas olduğum 2 konu:

    1.si sözlüğü anti-x sitesi sanmak ve rakiplere karşı saygısız bir uslup kullanmak
    2.si sözlüğü foruma çevirmek.

    rakip taraftara/sporcuya/yöneticiye ezik , aptal , mal, gerizekalı vb. ifadeler kullanmak ne kazandırır, ne kaybettirir sözlüğümüze bir düşünelim bakalım. ya da işi gücü bırakıp sadece rakiplerle uğraşmak, onları küçümseyici başlıklarla entrylerle doldurmak sözlüğü? veyahut forum gibi, birbirine laf giydirmeler, birbirini ezmeye çalışmalar, bir şeyler ispatlama çabası içerisine girmeler? ya da içi boş sırf geyik olsun diye iki-üç cümlelik, ne amaçla yazıldığı belli olmayan şeylere karalamak?

    açık ve net, bu tarzda eylemleri ısrarla sürdürenler, bu sebepten 2 kere ceza almış olmasına rağmen inatla bu tutumlarını devam ettirenler sözlükten uzaklaştırılmalıdır. burada moderatörden çok bir yazar olarak konuşuyorum. buraya emek veren ya da verecek olan insanların bu emekleri bazı umursamaz insanların aptalca tavırları yüzünden boşa gitmesin.

    sözlüğe gereğinden çok değer veriyoruz belki, evet. bazılarınız vermiyor buna da eyvallah. ama biz bu sözlüğü önemsiyoruz ve bu sebepten dolayı uğraşıyoruz.

    çok sevdiğimiz sözlüğümüzün göz göre göre sabote edilmesine göz yumulacaksa, biz de daha az değer vermeliyiz o vakit belki..
App Store'dan indirin Google Play'den alın