• 1442
    tıpkı kadın basketbol gibi geçen seneki gibi olmayacağı görüntüsü veren takımımızdır. geçen sezondan en önemli kaybımız koç oktay mahmuti oldu. kendisi iyi bir taktisyen, iyi bir takım oyuncusu, takımın parçası ve dişlileri döndüren bir koçtu fakat oyuncu seçimleri geçen sezonun kötü sonuçlanmasında en büyük etkendi. bilinmesi gereken şudur ki iyi sistem iyi oyuncularla oynanır. sonuç olarak yeni bir sayfa açtık. koç ergin ataman ile anlaştık ve savunma takımından hücum takımına geçiş yaptık. en azından koçu tanıdığımızdan bu öngörüyü yapabiliriz. takımın en büyük oyuncu kaybı jamon gordon oldu. komple bir oyuncuydu ve bizde müthiş bir gelişim göstermişti. diğer kayıplarımız da tutku açık, evren büker, haluk yıldırım, nihad djedovic, luksa andric, boris savovic oldu. yüksek ihtimalle de jaka lakovic, cevher özer, preston shumpert gibi oyuncularla da yollar ayrılacak.* kısacası yeni bir yapılanmaya gidiyoruz ve maalesef her şeye en baştan başlıyoruz. joshua shipp'in durumu ise belirsiz.

    guard pozisyonunda ender arslan, engin atsür gibi iyi katkı verecek oyuncularımız var. gerektiğinde takımı oynatıp gerektiğinde skor atabilen oyuncular. bunları rotasyonda bırakacak bir point guard almamız şart. görünüşe göre bu guard jamont gordon olacak. şu piyasada alınabilecek en önemli guard bana göre. eurocup'a gittiğimiz de düşünülürse.

    2 numaraya gelirsek elimizde yeni katılan cenk akyol bu pozisyonda göksenin köksal ile birlikte iki ismimiz. türk oyuncu havuzundan alınabilecek en iyi oyuncuyu aldık 2 numaraya ve genç yeteneğimiz göksenin koçla birlikte müthiş savunmasına hücum eklerse çok faydalı olacaktır. gerektiğinde engin'i de burada kullanabiliriz fakat buraya transfer şart. yine konuşulanlara göre buraya henry domercant düşünülüyor. eğer başarılırsa müthiş katkı sağlayacağını düşünüyorum. geçen sezon 2 tip hücum yaptığımız düşünülürse hücuma zenginlik katacaktır.

    3 numarada caner topaloğlu dışında bu bölgede kullanabileceğimiz bir isim bulunmuyor. buraya da bir yabancı transferi şart gözüküyor. yine konuşulanlardan yola çıkarsak david hawkins bu bölgeye düşünülüyor. gelirse iyi katkı sağlayabilir fakat ben bu bölge için paraya kıyıp chuck eidson'u getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. sonuç olarak rakipler müthiş hamleler yapıyor ve bizim bu seneki en önemli iki hedefimizden biri lig şampiyonluğu. eidson bize sınıf atlatır. shipp'in durumu belirsiz olduğu için yazmıyorum fakat kendisi ile devam edersek sakatlığına güvenebilir miyiz ? veya eskisi gibi dönebilir mi benim kafamda soru işareti. fakat eskisi gibi olursa bir türk oyuncu ile rotasyon tamamlanabilir.

    4 numara en güçlü pozisyonumuz gibi gözüküyor. geçen sezon ince hücum potansiyeli az olan oyuncularla oynadığımız bu pozisyon bu sene ilkan karaman, ersin dağlı, bradley buckman gibi uzun, kalın, şutör uzunlarla dolmuş durumda ve geçen seneki gibi ikili oyun dışında etkinliği olmayan uzun hücumları müthiş bir çeşitlilik kazanacak. ayrıca 3 isminde iyi birer ribaundcu olması takımı ileriye taşıyacaktır.

    5 numaraya gelirsek geçen sene en çok sıkıntı çektiğimiz bölge olarak karşımıza çıkıyor. sene içinde zaza ile birazcık doldurmaya çalışsak bile, savunma konusunda furkan aldemir elinden geleni yapmış olsa bile, luksa bazı efsane maçlar oynasa bile elimiz boş döndük. bu sene ise furkan aldemir'in yanına kesinlikle kalın bir uzun almamız şart. ersin'i bu bölgeye çekebiliriz fakat yeterli olacağı kanaatinde değilim. bonsu'dan vazgeçtiğimiz söyleniyor. mutlu oldum açıkçası. eğer alabilseydik jawai* veya sofo* işimizi görürdü fakat şu an beklemedeyiz.

    eğer gerekli takviyeler yapılırsa bu sene o sene olabilir. gerçekten potansiyelli bir takım oluyoruz gittikçe ve koçla birlikte 3 kupa hedefi hiç uzak değil.

    yürüyedurun aslanlar.

    edit: bu sefer de shipp'i unutmuşum. sağolsun ailecek fanatik hatırlattı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın