• 18
    (bkz: yenilikler)

    sevgili sözlüğümüzün sevgili yazarları... *

    sözlüğümüzdeki görünümde ufak-tefek fakat kullanışta bayağı işlevsel yeniliklerini sizlerle paylaşmak istedik.

    - sayfa numaralandırmalarındaki sorun tamamen düzeltilmiş olup, tam randımanlı çalışabilir hale getirilmiştir.
    - entry yazarken kullandığımız bkz butonları çok daha işlevsel hale getirilmiştir, ie'de her hangi bir problem yokken, ff'de bir kelime veyahut cümleye bkz vermek için önce bkz butonuna tıklayıp açılan kutucuğa yazmanız gerekiyordu, şimdi ise bkz vereceğiniz kelimeyi seçip kullanmak istediğiniz bkz butonuna bastığınız an seçili metin taglanır.
    - sadece linklerden oluşan entry'lerde saçma-sapan bir bug olduğundan link gözükmüyordu, o sorunu da hallettik. artık sadece linklerden oluşan entry'lerin sonuna bir boşluk koymanıza gerek yok.
    - bir üstte bahsettiğimiz bug yüzünden entry'lerin başındaki ve sonundaki gereksiz boşlukları alamıyorduk, artık entry sonlarındaki gereksiz boşluklar gözükmeyecek.
    - bilindiği gibi sözlükte uzun süre hareketsiz kalan oturumlar belli bir süre sonra düşer, o arada girilen entry'ler de, oturum düştüğünden boşlukta kayboluyordu. ona da çözüm ürettik. böyle bir durumda entry'i yolla dedikten sonra eğer sözlükte uzun süre hareketesiz kalıp düştüyseniz veyahut entry yazma işleminiz çok uzun sürdüyse, karşınıza tekrardan kullanıcı girişi bölümüyle beraber bir not gelecektir "panik yapmayın" diye, panik yapmayın ve kullanıcı adı ve şifrenizi girin, akabinde sözlüğe giriş yapmış olup detayında entry'niz yayınlacaktır. bu çok yeni bir sistem olduğundan bazı sorunları olabilir. kısa zaman içinde bu sistemi sözlükteki tüm sayafalar için uygulayacağız. şimdilik en lazım olan yerde kullanıyoruz. betadır, bir sorun olursa bize iletiniz.
    -entry'lerin silinme sebepleri daha açık bir hale getirildi, bazı sebeplerden silinen entry'lerde moderasyonun açıklama yapma zorunluluğu getirildi. ayrıca bu işlemler modlog'a daha açık ifadelerle işleniyor. kısa bir süre sonra diğer yazarların silinen entry'leri de modlog'ta sebebiyle beraber görülebilecek. böylece entry'lerin hangi sebeplerden silindiğini ve hatalı entry örneklerini buradan daha net bir şekilde görebileceksiniz. bunu da moderasyonun şeffaflığı için yaptık. sözlük yönetimi daha şeffaf olacak.
    - mesajlar bölümünde görünürde ufak-tefek rötuşlar yaptık.
    - aynı şekilde çöp'te rötuşlamalar yaptık. eskiden yazar kendi sildiği entry'sini bile canlandırmak istediğinde bu moderasyon onayına sunuluyordu. bu abukluğu kaldırdık. artık dilediğiniz entry'lerinizi anında silebilir, çöp kutusunda dilediğiniz kadar düzenleyebilir ve canlandır butonuna bastığınız an entry'nizi yayınlayabilirsiniz.
    - kadro butonu tam anlamıyla işlevsel çalışmaya başlamıştır. bu bölümde kadronuzdaki yazarların -yani kısacası arkdaşlarınızın- son 1 hafta içinde girdiği entry'leri takip edebilirsiniz.
    - servet iyileştirildi, 1 hafta sonra tam randımanlı hale gelecektir, linderoth için ise ne kadar kod yazdıysak yanıt vermiyor. büyük bir bug'u var.

    şimdilik sanırım bu kadar. yeniliklerimiz devam edecektir. isteklere ve sorunlara çok daha hızlı bir şekilde yanıt vermemiz için lütfen sözlükle ilgili istekler'e saçma-sapan şeyler yazmayın, "sözlük, tezimi yaz" vs gibi. zaten kısa bir zaman için o başlıktaki tüm gereksiz entry'ler de temizlenecektir. sonra gelip "dayı neden entry'imi sildiniz" demeyiniz. ayrıca sözlüğü kullanırken karşılaştığınız bugları sözlükteki hatalar başlığına yazabilirsiniz. bu da bizim takibimiz açınsandan çok daha kolay olur. sözlükteki bugları sözlükle ilgili isteklere yazmayınız.

    son olarak; sözlüğün hukuki işleriyle ilgilenebilecek hukukcu arkadaşlar arıyoruz, hukuk öğrencileri de olabilir. belalı entry sebebiyle ihbar edilen entry'ler bu arkadaşların onayıyla silinecek.

    bitti. *

    not: bu entry'i yazarken farkettim, bkz butonları çok da randımanlı olmamış, zira uzun entry'lerde kullandığımızda düzgün çalışıyor fakat scroll bar en başa gidiyor. onu da hallederiz. napalım sözlükle uğraşmaktan entry giremiyoruz. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın