resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 7359
    evet dogru. bizi belki de en ihtiyacimiz oldugu an birakti, hem de fatih terim'le konustuklari ve takimda kalacagini belirtmesine ragmen birakip gitti. peki biz neden bu kadar kizdik arda'ya? bu ilk defa basimiza gelen bir sey miydi? yoksa bunu icimize sindiremedik de ondan mi bu kadar kizdik? boylesine bir olay ilk defa basimiza gelmedigi icin, ben ikinci secenegin buna neden oldugunu dusunuyorum. peki neden icimize sindiremedik?

    biz bunu icimize sindiremedik, cunku arda'ya bir cogumuz kucuk kardes, geri kalan da ogul muamelesi yapti. herkes arda'dan kendi istedigini yapmasini bekledi. kimse arda'nin ne isteyebilecegini dusunmedi. bekledigini bulamayinca herkes ogluna veya kucuk kardesine kizar gibi arda'ya kizdi. arda kendinden istenen hicbir sorumluluktan kacmadi. adnan polat'in arda'ya yaptigi iyiligi(!), belki babasi yapmamistir arda'ya. kim olursa olsun o yastaki cocuga 10 numara ve kaptanlik verilmemeliydi. belki de arda'nin en buyuk sanssizligi buydu. malesef o da bu yukun altindan kalkamadi, sonrasinda basarisiz gecen sezon boyunca basinla itisip kakisti, bizimle itisip kakisti ve en beklenmedik anda madrid'e gitti.

    simdi buyuk soru. arda'nin geri donmesini istiyor muyuz yoksa istemiyor muyuz? sahsen gelmesini istemeyenler guruhundandim ben. ancak son birkac gundur fikrim degismeye basladi. her seyden once takimin basinda fatih terim var. onun oldugu yerde huzursuzluk cikmasi kolay degil. hele ki arda ve fatih hoca arasinda bir gerilimin yasanacagini ise hic mi hic zannetmiyorum. o konuda sikintim yok. benim gelmemesi konusundaki sikintim farkli. oyle ki arda bu sene, sayili sayida turk futbolcunun basarabildigi (tabii ki de kimler olduklarini biz cok iyi biliyoruz) bir basariyi yakaladi ve avrupa'da kupa kaldirdi. simdi arda butun bunlari yasadiktan sonra tekrar turkiye'ye doner mi? bence donmemesi icin hicbir neden yok. bildigimiz uzere sevgilisi istanbul'da. evlilik olayini dusunursek, sinem'in madrid'e tasinacagini zannetmiyorum. (vay anasini satayim, olay dondu dondu yine sinem'e dayandi.) o yuzden arda'nin donme olasiligi kuvvetle ihtimal.

    ikinci buyuk soru ise, gecen sene yasadiklari dusunuldugunde (sportif ve ozel hayat konusunda), dondugu takdirde arda'nin eski istek ve azminde olup olmayacagi. ve bence en buyuk sorun da burada olacak. ben malesef arda'nin sirf istanbul'da gelip galatasaray'da oynama aski ile donecegini zannetmiyorum. ayni bizim o'na kirgin oldugumuz gibi, o da bize kirgin ve malesef bu kirginlik kolay gececege benzemiyor. gelirse eger, birincil olarak ozel hayati nedeni ile donecektir.

    sayet bir mucize olur da donerse, ben, galatasaray taraftarlari olarak uzerimize dusen buyuklugu yapmamiz gerektigine inaniyorum. eger fatih hoca olur da evet derse, ve arda gelirse, bize saygi duyup sevinmekten baska bir gorev dusmez. takim ici huzuru bozulacak diyerek takimin huzurunu bozmaya hacet yok. gereken huzur ortamini fatiih hoca saglayacaktir.

    peki arda ne yapmali? arda eger yukarida yazdigim gibi ozel hayatini dusunerek gelecekse eger, bastan gelmesin hic ugrastirmasin bizi. en azindan on yargili gelmesin. on yargi olmadigi takdirde sorunlar mutlaka cozulecektir. ve inaniyorum ki arda da huzuru bulmus bir galatasray'in en onemli ve degismez parcalarindan birisi olacaktir. egri oturup dogru konusalim, arda ayarinda bir topcu olmak istesek simdi, 20 milyon euroyu direk gozden cikarmamiz lazim, ve bu sadece bonservisi. yillik ucret, bonservis derken 4 yillik maliyet 35 milyon u bulur. o yuzden kimse istemezuk demesin. bir de su demec sorunu (agiz ishali) var. bence en onemli sorun da bu zaten. eger arda cenesini tutabilmis olsaydi, kendisine kizglinligimiz bu raddede olmazdi. ancak cocuklugu mudur yoksa baska bir nedenden midir bilmiyorum adam agzini tutamadi bir turlu. ancak dedigim gibi, fatih terim'in oldugu yerde, boyle aciklamalar yapmaya kesinlikle cesaret edemez, aninda ceker kizaga hoca.

    buyuk bir risk gibi gozukse de bircoguna, galatasaray'a donmesini istedigim, eski galatasarayli futbolcudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın