resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1126
    geçen sene arena'daki maçlarda kendisini ayrı bir gözle izlemiştim. gerek beşiktaş, gerekse fenerbahçe zamanında kendisi tam anlamıyla muhteşem eşekti benim için. trabzonspor'da nasıl bu hale geldiğini merak ediyordum. şimdi her şeyden önce burak fizik olarak optimuma çok yakın bir oyuncu. aynı şeyi eski kara çileğimiz keita ve fatih terim'le coşar dediğimiz colin kazım için de söyleyebiliriz. bu tarz oyuncular hem kuvvetli fizikleriyle özellikle sırtı dönük pozisyonlarda kendilerine üstünlük sağlayabiliyor, hem de açık alanda arap atı uzayabiliyorlar.

    burak'ın trabzonspor'da yaşadığı gelişimin kilometre taşı ise bence yaptığı doğru koşular ve gol vuruşları oldu. doğru koşuyu yaptığı anda koşuyu pozisyona çevirecek en iyi adam elimizde mevcut zaten. gol vuruşlarında ise yerden kalecinin kapattığı köşeye yaptığı vuruşları arda'nın topu sağa çekip yaptığı ortalar kadar deşifre oldu bence. bu açıdan gol vuruşu konusunda hücumuna biraz daha zenginlik katması gerekiyor.

    takımımızda üstüne koyması gereken en önemli husus ise hücum presi olacaktır. bu konuda elmander'in üzerindeki yükü alabilirse 30 küsür gol atmasa bile trabzonspor'daki burak'tan çok daha faydalı bir oyuncu olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın