resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1531
    futboluyla ilgili yapılan "anlamıyor" tartışmalarını saçma bulduğum fenerbahçeli pirefesyonel futbolcu. ben daha çok para için nasıl bu duruma düştüğüne şaşırıyorum. emre belözoğlu fenerbahçe'ye transfer olduğunda, açık konuşalım hiç birimiz içten içe şaşırmadık. emre'nin karaktersiz, parasever bir tip olduğunu, galatasaray forması giydiği dönemden beri çoğumuz idrak etmişti. "galatasaray için boş mukaveleye imza atarım" diyip, aynı sezonun sonunda inter'e ekürisi okan ile kaçtığı dönem anlamıştık bu gerçeği. zaten emre fenerbahçe'ye transfer olunca, emre'ye karşı duyulan tepki fenerbahçe'ye transferi için değil, daha çok galatasaray'da ki son sezonunda yaptığı şeref noksanlıklarıyla ilgiliydi.

    neyse geçelim mehmet topal kardeşimize. mehmet, emre belözoğlu'na birebir zıt bir karaktere sahip bir futbolcu. bu yüzden, ben açıkçası mehmet topal'ın, para için fenerbahçe'ye koşa koşa gidecek biri olduğuna inanamadım. ha yaşı 30'un üzerinde olsa, hiç bir kulüp sahip çıkmasa, zor durumda olsa bir nebze anlardım fenerbahçe'ye gitmesini, ama bu şekilde gitmesine anlam veremedim. gerek saha içi ve dışıdaki efendi duruşuyla, gerek para konusunda galatasaray'a hiç bir sıkıntı çıkarmaması ile galatasaray tarihinde hep hatırlanacak bir futbolcu olacaktı mehmet. iyi dileklerle uğurlanmış olduğun, seni çanakkale dardanel'lerden toplamış, şampiyonlar ligi ve la liga gibi dünyanın en kaliteli liglerinde futbol oynamana sebebiyet vermiş bir kulüpte her daim hatırlanmak varken, bütün bu birikimi para için çöpe atmasının iki açıklaması var bence.

    birinci ihtimal; mehmet topal'ın aslen fenerbahçe taraftarı olması. bunun dışında bir sebebi olduğunu zannetmiyorum. heralde küçükken fenerbahçe taraftarıydı ve fenerbahçe'de oynamayı hayal etti. böyle bir fırsat gelincede kaçırmak istemedi.

    ikinci ihtimal ise; saha içindeki efendi duruşu göstermeklikti ve kendisi gizliden gizliye emre belözoğlu karakterine sahip bir adamdı. fakat bunu hareketlerine yansıtmıyor ve herkese efendi çocuk imajı bırakıyordu.

    ben bu iki ihtimal dışında başka bir açıklamayı kabul etmiyorum. her ne olursa olsun, kendisine yazık etmiştir. hele ki fenerbahçe dışında la liga ve fransa liginden kendisi ile ilgilenen kulüplerin olduğunu düşününce para için düştüğü durumun vehametini yıllar sonra idrak edecektir. fakat o zaman kendisi için çok çok geç kalınmış olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın