• 140
    her takım veya birey yaptığı hizmetlerden ötürü tarih sayfalarında onurlandırılmaktadır. fakat yaptıkları hizmetler bahane edilerek, hiç kimse ekstra muamele görmemelidir. bu gereklilik klübün izmir, istanbul veya van klübü olması hasebiyle değil adaletin kaybedilmemesi için gereklidir. ingiltere'de tapu gibi bir nottingham forest örneği mevcut.

    ingiliz futbolunun temellerini atan ve ülkesine inanılmaz hizmetler yapan nottingham forest yaptığı hatalar sonucu primier lig'den düştü. nottingham forest, yıllardan beri kendini toparlayamamaktadır. bu süreç içerisinde, ingiltere futbol federasyonu'nun nottingham forest'e manevi destek dışında, ekstradan tek bir maddi yardımı olmamıştır. ayrıca ingiltere genelinde en çok takımına bağlı ve coşkulu taraftarı olan klüplerin başında gelir.

    bu yüzdendir ki klüpler ektiklerini biçerler. eğer iyi yönetilmediysen, klüp içinde yolsuzluklara göz yumduysan, spordan çok siyasi maşalık yaptıysan hangi şehirin klübü olursan ol batmaya mahkumsundur. seni destekleyen takımına bağlı ve coşkulu taraftarı olsa da hakettiği yerde değil matığı ile bu klüplere torpil geçilmesine herkes karşı çıkacaktır.

    not: anne tarafından bornovalı'yım, solcuyum, sosyalistim ve bana kalırsa belli bir klübe yatırım yaptırmam. bunun yerine anadolu ve rumeli'de kurulacak spor akademileri ile sporcu yetiştirmeye çalışırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın