resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 1724
    http://www.tff.org/...228&ftxtID=15686
    --- alıntı ---

    futbolumuzun son dönemde yetiştirdiği en önemli orta saha oyuncularından biri olan selçuk inan, bugün geldiği noktaya tam olarak planladığı zamanda ulaştığını söylüyor. tff futbol gelişim direktörlüğü'nün yayını futbol gelişim bülteninin son sayısına konuşan a milli takım ve galatasaray'ın yıldızı, futbolcuların çok çalışmadan asla istedikleri seviyeye çıkamayacaklarının altını çiziyor.

    röportaj: m. koray gürtaş

    futbol yaşamına hatay'da amatör bir kulüp olan karaağaçspor'da başlayan selçuk inan, dardanelspor'da geçirdiği altı yılın ardından manisaspor'a transfer oldu. spor toto süper lig'le ege temsilcisinin formasını giyerken tanışan yıldız futbolcunun, a milli takım kariyeri de yine manisaspor'da oynarken başladı. 2008-2011 arası trabzonspor'da forma giyen ve süper ligin en önemli orta saha oyuncuları arasına giren selçuk, geçtiğimiz yıl ise galatasaray formasıyla ilk spor toto süper lig şampiyonluğunu yaşadı.

    tam 102 kez milli takımlara çağırılan selçuk inan futbolumuzun son dönemde yetiştirdiği en önemli orta saha oyuncularından biri. oyunun her iki yönünde de etkili olan selçuk, spor-toto süper lig kariyerinde oynadığı 208 maçta 31 gol kaydederken, özellikle geçen sezon attığı birbirinden güzel frikik golleriyle adından söz ettirdi.

    başarı basamaklarını teker teker tırmanarak bu seviyeye gelen bu önemli futbolcu, futbol gelişim'in sorularını yanıtlarken kariyerinin henüz başlarında olan futbolculara önemli tavsiyelerde bulundu.

    ideal bir orta saha oyuncusunu nasıl tanımlarsın? oyunun hem savunma hem de hücum yönünde başarılı olmak için farklı bir çalışma ya da gelişim programı mı gerekli?

    ideal orta saha oyuncusu oyunun her iki tarafını da oynayabilen oyuncudur bence. bunu gerçekleştirebilmek için de bazı fedakârlıklar yapmak gerekiyor. sadece yetenek sizi bir yere getirmez. ne kadar yetenekli olursanız olun eğer çalışmazsanız istediğiniz seviyeye çıkamazsınız. yaratıcı özelliklerinizin yanına koşu ve mücadeleyi de eklerseniz herkesin istediği bir orta saha oyuncusu olabilirsiniz.

    duran topları iyi kullanma konusunda kendini nasıl geliştirdin?

    duran topları iyi kullanmak için özel çalışmalar yapıyorum. bu çalışmalara henüz çocukken başladığımı söylemeliyim. herkesin bir vuruş stili vardır. ben bunu geliştirmek için çok çalışıyorum

    maçlara kendini nasıl hazırlıyorsun?

    fiziksel olarak ve taktik anlamında hocalarımız bizi hazırlıyor. zihinsel olarak ise görev daha çok bize düşüyor. ben maçı maçtan önce kafamda yaşarım. yapacaklarımı kurar sahaya mutlaka öyle çıkarım.

    genç takımlarda görev yapan antrenörlere oyuncularına yaklaşım konusunda neler önerirsin?

    bence antrenörlerin oyuncularına onlara güvendiklerini ve sevdiklerini her an hissettirmeleri gerekiyor. futbolcunun kişilik özelliklerine göre yaklaşımlar sergilemek de bence son derece önemli.

    amatör bir takımda futbol oynamaya başladın ve ülkenin en önemli oyuncularından biri konumuna geldin. kariyerini planlarken nasıl hareket ettin, hangi noktalara dikkat ettin?

    futbola sıfırdan başladım ve hiç acele etmedim. her zaman doğru anı bekledim. şu anda bulunduğum noktaya tam benim istediğim ve planladığım zamanda geldim. bu konuda verdiğim hiçbir karardan pişmanlık duymadım.

    kariyer planlamasında sana destek olan, yönlendiren kişiler oldu mu? genç oyunculara neler önerirsin?

    tabii ki oldu. hocalarımın, menajerlerimin, arkadaşlarımın benimle ilgili düşüncelerini her zaman dikkate aldım. hepsi bana çok yardımcı oldular. onların söyledikleriyle kendi düşüncelerimi birleştirdim. genç oyunculara önerim; güvendikleri, inandıkları insanları her zaman dinlemeleri ama sonunda kendi kararlarını kendilerinin vermeleri.

    sana göre aile futbolcunun gelişiminde nasıl bir role sahip olmalı?

    aile bence her şeyin başı. insanın kişiliğinin belirlenmesinde ailenin çok önemli bir rolü var. ailenin varlığı, desteği her şeyden önemli.

    milli takımların hem eğitim hem de uluslararası deneyim anlamında sana ne gibi katkıları oldu?

    genç milli takımların futbolcunun kendini, vizyonunu geliştirmesi ayrıca uluslararası futbolcu olma yolunda çok önemli yeri var. ben genç milli takımlarda yer aldığım dönemde her zaman yeni bir şeyler öğrendim. a milli takım'da ise hala öğrenmeye devam ediyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

    beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsun?

    bir sporcu olarak elbette doğru beslenmeye çalışıyorum. özellikle asitli içeceklerden uzak durmaya özen gösteriyorum.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın