resim
Ceyhun Gülselam
Takım:Altay SK
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 299
    tam bir football manager oyuncusu olan futbolcumuz, neden mi ? çünkü fm oynayanlar bilir hani sezon başı kadro kurarsın itinayla bide bakarsın bu adam kalmış kafanda planı olmayan. fakat dersin ki lan şimdi bi sakatlık olur stoperler yada orta sahalardan 2'si sakatlansa bunu oynatırım dersin ve kadronda tutarsın.

    biliyorum çünkü bende şu an ki fm 2012 kariyerimde aynı şeyi yaptım. 3 sezondur takımımda ve toplasan 20 maçı geçmez oynadığı maçlar, onlarda kupa yada sonradan girdiği maçlar. fakat o lan sakatlanır da oynatırım şeyi hiç olmadı olmicakta buna eminim. ha olsa bile sağdan soldan adam monte edip onu oynattım.

    işte gerçek hayatta da bu adam bunun için alındı zaten, stoperlerden yada orta sahadan sakatlanan olduğunda oynar diye. fakat hiç bir zaman o ceyhun'a muhtaç kalma durumu olmuyor kimse sakatlanmıyor yada sakatlansa veya ceza alsa bile örneğin felipe melo gibi bu adam yine oynamıyor, yerine engin baytar falan oynuyor. aynı football manager'de ki gibi böyle oyuncular hocanın kafasının rahat olmasını sağlar.

    kafasında plan yaparken her hoca böyle oyuncuların elinin altında olmasını ister aynı fm'de ki gibi. çünkü boyu uzun hava hakimiyeti var, oyun sıkıştığında savunmaya alırsın yada kupa maçlarında oynatırsın, türkiye ligini biliyor tam bir yedek oyuncu, yedek durmayı da sorun etmez. fakat hiç bir zaman as oyuncu kalitesine de gelemeyecek oyuncular bu tanıma girenler. bide uyumlu bir adamsa futbolu bırakana kadar o kulüpte kalır bu tanımlamaların bir diğer örneği ise (bkz: aykut erçetin)
App Store'dan indirin Google Play'den alın