resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1017
    satılması halinde alınacak ücretin %25'inin trabzonspor'a ödenmesi sıkıntılı bir madde. genelde default olarak gerçekleşen uygulama elde edilen kar üzerinden pay ödeme şeklinde olur. yani 5 milyon euro ödeyerek aldığımız oyuncuyu 6 milyon euro bedelle satarsak elde edeceğimiz 1 milyon euro'nun %25'i olarak 250 bin euro ödenmesi gerekir.

    ancak kar gözetmeksizin gerçekleşecek satış bedeli üzerinden ödemenin yapılacağı şeklinde bir madde konmuş anlaşıldığı kadarıyla. yani 6 milyon euro karşılığında satarsak 1,5 milyon euro ödeyeceğiz. bu halde eğer burak yılmaz'ı kar ederek satmayı düşünürsek en az 6.700.000 euro fiyata satmamız gerekiyor.

    burak yılmaz gibi bir oyuncu için ileride kar elde etme hedefi şart değil. hazır ve direkt katkı sağlayacak bir oyuncu olarak alındı. geleceği kurmak için bugün kazanılması gereken başarılarda payı olsun diye alındı. o yüzden çok umursamıyorum bu maddeyi. finansal yatırım aracı muamelesi yapmak gerekmez her futbolcuya. ayrıca şampiyonlar ligi maçlarında kendisini gösterirse zaten 10-12 milyon euro civarından daha düşük bir teklif de gelmez. dolayısıyla pratikte kar-zarar hesabı hiç gündeme gelmeyecek bile. giderse zaten kar ettirecek rakama gitmiş olacaktır.

    not: harbi muhasebeciyim lan. bildiğin, odaya kayıtlı mali müşavirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın